Не «вкусно» і не «точка»: клон McDonald’s у Білорусі показав свою нову назву

У Білорусі остаточно обрали нову назву для колишніх ресторанів мережі McDonald’s, яка відмовилася працювати у країні. Варіант «Вкусно – и точка» (як у Росії) заблокував самопроголошений президент Олександр Лукашенко, тож білоруські креативники зупинилися на назві «Мы открыты».

Так, компанія «КСБ Вікторі Ресторани», яка керує колишніми закладами McDonald’s у Білорусі, змінила логотипи на сайті та в соцмережах на «Мы открыты». Дизайн нагадує одночасно і оригінальний McDonald’s, і російську підробку – текст зеленими буквами розміщений у жовтому колі:

Водночас у Торговому реєстрі ресторани мережі значаться за назвою «КСБ Вікторі Ресторани». На момент написання матеріалу сайт компанії був несправний, однак у мережі збереглися скріншоти:

Раніше очікувалося, що McDonald’s у Білорусі називатиметься так само, як і в РФ – «Вкусно – и точка». Для цього місцеві керуючі навіть планували придбати російську франшизу. Однак плани сплутав Лукашенко, який на одній із нарад вимагав, щоби McDonald’s замінили саме білоруські ресторатори.

В результаті «КСБ Вікторі Ресторани» довелося тимчасово повернути оригінальні вивіски «Маку» (що було незаконно), а також додати в меню «білоруські бургери». Незаконні вивіски McDonald’s незабаром зняли та поставили тимчасову назву «Мы открыты» (тобто «Ми відкриті» як оголошення).

Тепер цей варіант, вірогідно, став остаточним. Він, до речі, з’явився не лише на сайті та в соцмережах білоруської компанії, але також і на картах агрераторів на замовлення доставки їжі.

Джерело

Новости Украины