Не всі абітурієнти на Сумщині змогли пройти пробне ЗНО

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури цьогорічні абітурієнти складали дистанційно 15 червня. Через технічний збій, онлайн-тестування вдалось пройти не всім учасникам із Сумщини. Про це розповів Суспільному директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Випускниця сумської школи №2 Анастасія Білоконь подаватиме документи на вступ до київського вишу. Каже, що пробне тестування в режимі онлайн пройти не змогла, бо сайт був перевантажений.

«Я хотіла відчути саме цю атмосферу, коли ти без посібників, без допомоги вчителів складаєш цей екзамен, але, на жаль , е не відбулось. Я засмутилася, я заплатила за це гроші», — розповідає Анастасія.

Студентка сумського коледжу Анастасія Бречка також не змогла скористатися онлайн-тестуванням.»У нас в коледжі була підготовка, але замала. Ми готувалися до екзаменів, і саме тому нам було потрібно пробне ЗНО, щоб перевірити свої знання без довідників. Нам всім відправили повідомлення, що виникають труднощі через те, що багато абітурієнтів зайшли», — говорить Анастасія.

В одному з п’яти пунктів пробного тестування у Сумському держуніверситеті зранку чекали на абітурієнтів, тих, які бажають забрати друковані зошити із завданнями.

«На результатах воно не скажеться, бо результати все одно рейтингові, результат залежить від середнього результату по Україні, хіба що середній результат по Україні буде нижчий, але на персональному результаті кожного це не буде відбиватися», — прокоментував ситуацію відповідальний за пункт тестування у Сумському державного університеті Юрій Зимак.

Ті, хто не зміг пройти тестування 15 червня, зможуть зробити це до 19 червня, сказав директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

«Проблема вирішується, сайт починає працювати, цей зошит висітиме ще дуже довго, і завдання абітурієнтів — встигнути до 19 числа завантажити правильні відповіді на свою сторінку. Президент заявив, що кошти будуть повернені, значить, чекаємо на повернення коштів. Механізму цього поки немає, він не оприлюднений, над ним працюють», — сказав Сидоренко.

За словами Олександра Сидоренка, загалом у Сумській області на пробні тести зареєструвалися 5 тисяч людей.

Источник

Новости Украины