Негайно перевірте багажник: водіїв попередили про поширений штраф поліції

Поліція може додатково перевірити вашу машину на наявність необхідного обладнання, якщо зупинила вас на законних підставах.

Патрульний має право запитати, чи є у вас вогнегасник, аптечка і знак аварійної зупинки.

Навіть якщо все це є, інспектор може виписати штраф. Юристи зазначають, що такі дії поліції часто неправомірні, але все одно можуть створити проблеми для водія, пише SUV News.

Перш за все, аптечка і вогнегасник повинні бути не тільки в наявності, але й придатними для використання. Якщо термін придатності вогнегасника закінчився, він вважається непридатним. Поліція часто розглядає це як порушення правил дорожнього руху і може оштрафувати вас за це відповідно до закону.

Юристи підкреслюють, що аптечка і вогнегасник обов’язково повинні бути в кожному авто, але штраф за їхню відсутність може бути накладений лише на водіїв, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення. В інших випадках водієві загрожує лише усне попередження відповідно до ст.125 КУпАП.

Поліцейські розраховують на те, що більшість водіїв не оскаржують штрафи. Як тільки вони оплатять штраф, вони фактично втрачають можливість оскаржити дії патрульних. Юристи радять завжди оскаржувати в суді штрафи, виписані за відсутність вогнегасників і аптечок.

Новости Украины