Негода у Києві затоплює вулиці та ламає дерева: комунальники працюють у посиленому режимі

Злива у Києві, 12 червня 2024 року. Вікторія Синиця/Суспільне

У столиці гідрослужби "Київавтодору" у посиленому режимі ліквідовують підтоплення вулично-дорожньої мережі, що утворилися через тривалі дощі. Зокрема, дорожники працюють у Дарницькому, Оболонському та Святошинському районах міста.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що дорожники використовують мотопомпи, насосні станції. Загалом задіяні 168 працівників та 63 одиниці спецтехніки і спецзасобів для очистки зливоприймальної системи.

Злива у Києві, 12 червня 2024 року. Комунальники відкачують воду з вулиць міста. КМДА

"Зокрема, зараз дорожники ліквідовують підтоплення на вулицях Переяславській, Підлипка, Автотранспортній, Садовій, Ташкентській, Автопарковій та Кирила Осьмака в Дарницькому районі. Також тривають роботи у Святошинському районі — на вулицях Стеценка та Маховій. В Оболонському районі ліквідовують підтоплення на вул. Казанській", — йдеться у повідомленні.

Злива у Києві, 12 червня 2024 року. Вікторія Синиця/Суспільне

У КМДА нагадують, що про місця підтоплень проїжджої частини чи тротуарів потрібно звертатися до диспетчерської "Київавтодору": 044-284-74-19.

Злива у Києві, 12 червня 2024 року. Вікторія Синиця/Суспільне

Злива у Києві, 12 червня 2024 року. Вікторія Синиця/Суспільне

Злива у Києві, 12 червня 2024 року. Патрульна поліція Києва/Telegram

Синоптики прогнозували у столиці та області на сьогодні, 12 червня значні дощі та грози. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура в області: 20-25°C, у Києві: 21-23°C.

Значний дощ у Києві та області метеорологи прогнозують до кінця дня. Очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

В КМДА нагадують громадянам:

  • не залишати транспортні засоби під деревами, рекламними щитами, стовпами електромереж
  • щільно закривати вікна, двері, горища у будинках
  • прибрати з балконів та лоджій предмети, що не закріплені та можуть впасти на вулицю.

Через негоду впало дерево. Київ, 12 червня 2024 року. Патрульна поліція Києва/Telegram

У патрульній поліції Києва поінформували, що через падіння дерев на проїжджу частину на вулицях: Липській, Казарменій, Горіхуватському шляху та Дегтярівській частково ускладнений рухрух транспорту.

Через негоду впало дерево. Київ, 12 червня 2024 року. Патрульна поліція Києва/Telegram

"На місці працюють відповідні служби, щоб оперативно відновити рух. Врахуйте цю інформацію під час планування маршруту своєї поїздки", — йдеться у повідомленні.

Через негоду впало дерево на вул. Володимирській. Київ, 12 червня 2024 року. КАРС/Facebook

Зокрема, сьогодні зранку рятувальники КАРС прибрали дерево, що впало на дорогу на вулиці Володимирській в центрі міста.

Через негоду впало дерево. Київ, 12 червня 2024 року. КАРС/Facebook

Також прибирають дерева на на вулицях Андрющенка та Данила Щербаківського, в Шевченківському районі. Одне з дерев впало на три автомобілі. Ще одне негода повалила на бульварі Ярослава Гашека, у Дніпровському районі.

На Київщині через грозу виникли аварійні відключення світла. На ранок 12 червня знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій. Сильний вітер із дощем ускладнюють роботи та можуть спровокувати нові аварії в мережах.

Джерело

Новости Украины