Неймовірна Чернігівщина: козацька фортеця в Бубнівщині. ФОТО

Бубнівщина знаходиться в 27-ми кілометрах від Прилук.

За однією з версій село завдячує своїй назві переселеним політичним в’язням, у яких на спинах були витаврувані бубни.

Бубнівщина наразі користується неабияким попитом серед туристів, адже саме тут побудована Козацька фортеця з оглядовим майданчиком. Цю фортифікаційну споруду побудували козаки Прилуцького козацького полку.

Оскільки сама фортифікація знаходиться на пагорбі з оглядового майданчика відкривається неймовірний вид на великий ставок та околиці села. Ставок великий – оточений очеретом та ясенами. Його площа – 70 га.

Часто сюди приїздять аби порибалити, та й козацький полк проводить різноманітні змагання з риболовлі. У ставкових водах живуть короп, карась, щука, судак лин, товстолобик.

Козацька фортеця ще має назву «Гостинна садиба», адже на території є все, аби не тільки зануритись в атмосферу козаччини, а ще й відпочити. Тут можна у казані зварити каші на всю родину, наготувати страв у печі та посмакувати тим всім у будинку старшини.

Будинок великий, він знаходиться у центрі двору, зроблений з глини та соломи, всередині прикрашений ручною ліпниною, є камін меблі, іконостас, можна орендувати один з трьох гостьових будинків – будинок пасічника, лісника та рибалки.

Всередині кожного гостьового приміщення – реконструкції козацької хати-мазанки.

В обійсті живуть собака Рекс та кішка Маруся. Окрім цього облаштовано міні-зоопарк, в якому є вівці, страус, павич, голуби, кури, поні Сінді, кінь.

Джерело – телеканал «ТіМ», Gorod.cn.ua

Источник

Новости Украины