Неподалік Ізмаїлу НАТО зводить гігантський військовий форпост у Європі (відео)

У Румунії розпочалося будівництво найбільшої військової бази НАТО на європейському континенті. Ця локація, що розкинулася на площі, порівнянній із невеликим містом (майже 3 тис. гектарів), буде готова прийняти до 10 тис. солдатів НАТО та членів їхніх сімей.

Проект, що оцінюється в 2,5 млрд євро, включає:

Злітно-посадкові смуги; Збройові платформи; Ангари для військових літаків; Соціальну інфраструктуру (школи, дитячі садки, магазини, лікарню).

Будівництво почалося з прокладання під'їзних шляхів та забезпечення електропостачання. Найближчим часом стартує будівництво нової злітно-посадкової смуги, паралельної існуючій. Смуги будуть з'єднані, а в східній частині бази з'явиться розвинена інфраструктура: доріжки для керування, паркування, місця для різних типів літаків.

Завдяки інвестиціям у 2,5 млрд євро база в окрузі Констанца стане ключовим об'єктом НАТО в Європі, затьмаривши за масштабами знаменитий Раммштайн у Німеччині. Вона буде здатна вмістити понад 10 тисяч солдатів, які зможуть переїжджати сюди разом із сім'ями.

У контексті геополітичної напруженості та бойових дій на кордоні розширення бази Михайла Когелнічана покликане зміцнити східний фланг НАТО.

Загальна площа об'єкту становитиме близько 2800 гектарів, периметр – 30 кілометрів. База буде готова до розміщення бойових сил будь-якого типу.

На даний момент на авіабазі Михайла Когелнічана дислокується близько 5 тис. військовослужбовців, переважно американських солдатів.

Від Ізмаїла до бази близько 100 км.

Джерело

Новости Украины