Неподалік Полтави на Макухівському сміттєзвалищі третій день поспіль гасять пожежу

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фільтратне озеро біля сміттєзвалища. Суспільне Полтава

Рятувальники продовжують гасити пожежу на полігоні твердих побутових відходів у селі Макухівка, яке зайнялося 15 вересня.

Нині площа загорання становить 2,5 гектара. Про це Суспільному повідомила речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко.

"Дуже великі прогари, які сягають понад двох гектарів площі, і вони в глибину. Це велика уражена ділянка, воно внизу тліє постійно. Інколи прямо розгорається. Ситуація загострюється ще поривами вітру та сухою погодою", — розповіла Світлана Рибалко.

Пожежа на стихійному сміттєзвалищі. Суспільне Полтава

На місці позмінно працює сім рятувальних підрозділів. Одні гасять пожежу вночі, інші – вдень. Воду для ліквідації пожежі набирають у річці Коломак. Також є штучна водойма, яку створили саме для таких загорань. Відтіля спецрукавами качають воду для гасіння пожеж на сміттєзвалищі.

"Тепер у нас є гарне нічне освітлення, тому рятувальники працюють безперебійно. Частина працює вдень, також позмінно, оскільки там дуже важко дихати. Інша частина працює вночі, щоб вогонь не поширювався долі по сміттєзвалищу", — додала Світлана Рибалко.

Нині прогорання сягають 2,5 гектари. Суспільне Полтава

До найближчих будинків від місця загорання приблизно пів кілометра. Через скільки часу рятувальники загасять пожежу, поки не відомо.

Новости Украины