Несанкціоноване звалище відходів у Комишувасі: влада тримає питання на контролі

Сьогодні в Запорізькій обласній державній адміністрації відбулась нарада з питань засмічення та забруднення небезпечними відходами земельної ділянки, на території Комишуваської селищної ради, яка знаходиться у користуванні ТОВ «НВП «Запоріжпромекологія».

Зібрання пройшло під головуванням директора Департаменту захисту довкілля Сергія Карпія. На нараду були присутні фахівці Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, Запорізької районної державної адміністрації, Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, Державної екологічної інспекції Південного округу, Комишуваської селищної ради, ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» та ГУНП в Запорізькій області.

Члени наради розглянули питання стосовно механізму залучення державних коштів для вжиття заходів щодо вирішення питання з небезпечними відходами та подальшого подання регресивного позову до винних осіб. Це питання є нагальним, адже деякі складники відходів несуть певну загрозу для навколишнього природного середовища та здоров’я населення.

Нагадаємо, земельна ділянка виявилася забрудненою  відходами (люмінесцентні лампи, металеві бочки з речовинами тощо). Наразі ведеться розслідування, а компетентні органи, в рамках закону, вирішують дану проблему.

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины