Нічні вибухи в Україні та зустрічі Зеленського з високопосадовцями США: головні новини ранку 27 вересня

Президент України Володимир Зеленський (ліворуч) та віцепремєрка США й кандидатка в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс під час зустрічі в Білому домі, Вашигнтон, США, 26 вересня 2024 року. REUTERS/Kevin Lamarque

Щонайменше у трьох регіонах України вночі пролунали вибухи, Зеленський представив план перемоги Байдену та Гарріс та нова домовленість між Україною та РФ щодо повернення дітей — Суспільне зібрали головні новини ранку станом на 27 вересня.

Нічна атака РФ на Україну

О пів на першу ночі в низці областей оголошували повітряну тривогу. Слідом за цим послідували повідомлення про звуки вибухів в Дніпрі та Запоріжжі. Згодом вибухи лунали в Одесі, повідомили кореспонденти Суспільного.

О пів на третю ночі в Ізмаїлі на Одещині пролунали вибухи, повідомляли наші кореспонденти. Командування Повітряних сил ЗСУ інформувало про атаку безпілотників на область.

Зеленський представив план перемоги Байдену та Гарріс

Президент України Володимир Зеленський 26 вересня відвідав Білий дім, де зустрівся з президентом США Джо Байденом та віцепрезиденткою Камалою Гарріс. Американський лідер пообіцяв прискорити фінансування України до кінця своєї каденції. Зеленський розповів Байдену про план перемоги, надалі країни узгоджуватимуть деталі плану.

За словами Байдена, план перемоги — "це саме те, що ми будемо обговорювати. Те, як Україна може переважити в цьому конфлікті". Він наголосив в цьому контексті на двох головних пунктах: посилення українські позиції на фронті та допомога вступу в ЄС і НАТО.

Камала Гарріс сказала, що "ніхто не зможе завершити війну без участі України", проте є "хтось" в США, хто хоче, щоб Україна відмовилась від значної частини власної території, погодилась на нейтралітет і "відмовилась від своїх безпекових зв'язків з іншими країнами".

Віцепрезидентка сказала Зеленському, що США розділяють його бачення закінчення війни.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що зустрінеться з президентом України Зеленським у п'ятницю, 27 вересня. Того ж дня експрезидент прийме й премʼєр-міністра Великої Британії Кіра Стармера.

Новости Украины