Німеччина хоче придбати ізраїльську систему ПРО, здатну збивати ракети в космосі


Німеччина хоче придбати ізраїльську систему ПРО, здатну збивати ракети в космосі

Фото: Міноборони Ізраїлю

Німеччина хоче придбати ізраїльську протиракетну систему «Хец-3» («Стріла-3») в рамках створення загальноєвропейської системи протиповітряної оборони, повідомила німецька телевізійна мережа ARD.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У понеділок канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про намір створити нову систему ППО разом із європейськими сусідами. Він не став говорити про те, на базі якого саме озброєння буде вона формуватися. За даними ARD, Німеччина прагне отримати саме новітню «Хец-3», що надійшла на озброєння Ізраїлю у 2017 році.

Протиракетні системи «Хец-3» оснащені ракетами, здатними перехоплювати балістичні цілі на висоті до 100 км. Комплекс був розроблений для перехоплення ракет меншої та середньої дальності (дальність польоту від 400 до 5500 кілометрів). Комплекс здатний виявляти цілі на дальності до 900 км.

ARD пише, що у Німеччини є пробіл саме в захисті від балістичних ракет, які підіймаються за межі атмосфери.

Розробка «Хец-3» велась в Ізраїлі за участі американського авіабудівного концерну Boeing, тому Німеччині потрібно буде отримати дозвіл у США.

Ешелонована система протиракетної оборони Ізраїлю складається, крім «Стріли-3», з комплексів «Залізний купол», «Праща Давида» і «Стріла-2» («Хец-2»). Перші здатні перехоплювати ракети з дальністю польоту до 70 кілометрів, другі від 40 до 300 кілометрів, а комплекси «Стріла» — до 2 000 кілометрів.

  • У липні BILD повідомляв, що Шольц розглядає можливість закупівлі протиракетної системи «Залізний купол».
  • Німеччина створює спеціальний фонд на 100 млрд євро для модернізації армії ФРН.

Читайте також: Резніков пояснив, чому «Залізний купол» не буде ефективним в Україні

Джерело

Новости Украины