Німеччина і Франція пропонують нову стратегію Європи: війна має стати стратегічним провалом РФ – dpa


Німеччина і Франція пропонують нову стратегію Європи: війна має стати стратегічним провалом РФ – dpa

Анналена Бербок (Фото: EPA)

Європі потрібна оновлена стратегія стосовно Росії, яка повинна містити підтримку України, зміцнення оборони країн-членів ЄС та всього блоку, підтримку противників російського режиму та роботу з глобальними партнерами щодо захисту міжнародного права. Про це йдеться в «секретній статті» авторства міністрів закордонних справ ФРН і Франції Анналени Бербок і Катрін Колонни відповідно, яку має в розпорядженні Німецьке агентство друку (dpa).

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Текст пропозицій Берліна та Парижа було надіслано іншим державам-членам для обговорення на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ 30-31 серпня у Празі.

Оскільки до ситуації «до 24 лютого» відкату ситуації вже не буде, пише зі слів Бербок Die Welt, необхідна «стратегічна переорієнтація» російської політики.

Видання зазначає, що в тексті «дуже чітко» зазначено, якою має бути мета підтримки України: «Щоб запобігти майбутній агресії, війна Росії проти України має обернутися стратегічною невдачею [Росії]«.

Цей провал агресивних російських планів визначається тексті «у найширшому сенсі» і охоплює також повний розрив зв’язків із Росією у сфері енергетики.

Читайте також: Глава МЗС Естонії: Росіяни вчиняють геноцид. Неприйнятно, що вони можуть їздити до ЄС

Також у документі визнається, що підтримка України «має свою ціну», яка, ймовірно, «зростатиме».

Саме тому, передає видання зміст статті глав МЗС ФРН та Франції, зусилля зі стратегічної комунікації ЄС мають бути спрямовані на те, щоб показати, як підтримка України підвищить безпеку Європи у довгостроковій перспективі та чому санкції необхідні та ефективні.


Німеччина і Франція пропонують нову стратегію Європи: війна має стати стратегічним провалом РФ – dpa

  • 29 червня було затверджено нову стратегію НАТО, за якою Росія є «найсерйознішою і прямою загрозою» Альянсу.
  • 12 серпня позаштатний радник голови Міноборони Копитко описав, до чого йде Європа через війну – «тектонічний та філософський зсув».

Читайте також: Експерт зі злочинів росіян: Побачене може зламати. Я не була готова до цього

Джерело

Новости Украины