Німеччина не змінила позиції щодо українських ударів по Росії


Німецькі та українські військові поряд із зенітно-ракетними комплексами «Патріот» під час візиту Президента України Володимира З Фото: EPA/UPG

Німеччина не змінила позиції щодо українських ударів далекобійною зброєю по Росії. Про це на полях засідання в форматі «Рамштайн» повідомив міністр оборони Борис Пісторіус, пише The Guardian з посиланням на агентство Reuters. Водночас він запевнив у тому, що підтримка України з боку Німеччини триватиме стільки, скільки потрібно. 

На сьогоднішнє засідання Контактної групи з питань оборони України вперше особисто приїхав Володимир Зеленський. Він закликав союзинків поставити на поле бою все озброєння, яке вони обіцяли, а також наголосив на важливості надання Україні далекобійних можливостей для ударів по ворогу. 

У день «Рамштайну» вже декілька країн-союзниць повідомили про нову підтримку. Велика Британія надасть сотні ракет для ППО, США виділять пакет допомоги на $250 млн, Німеччина надасть гаубиці. 

  • Україна закликає союзників дозволити бити далекобійною зброєю по військових цілях у Росії, щоб захистити цивільних. Удари по літаках, з яких росіяни бомбардують міста, вбиваючи людей, допомогли б зберегти більше життів. 
  • За відсутності такого дозволу Київ намагається наростити власні ударні спроможності. 
Новости Украины