Німеччина передасть Харкову ще 40 автобусів

Три великі автобуси MAN уже курсують містом.

Делегація Харкова скоро поїде до міста-побратима Нюрнберга за десятьма великими автобусами.

Загалом німецьке місто планує передати Харкову близько 40 MANів. Це найбільша транспортна гуманітарна допомога місту, адже за час повномасштабної війни Харків утратив 12 автобусів, 30 трамваїв та більше 20-ти тролейбусів. Весь інший транспорт комунальним вдалось відновити, повідомив директор Салтівського трамвайного депо. За його інформацією, на ці роботи місто втратило 158 мільйонів гривень.

Зараз у місті курсують 93 автобуси на 45 маршрутах, більше 60 трамваїв на 10 маршрутах і понад 100 тролейбусів на 29 маршрутах, говорить Приймак. Скоро у місті з’являться додаткові автобуси.

«Нюрнберг подарував три автобуси, вони вже їздять містом. Планується ще близько 40 автобусів, за десятьма планується  поїздка найближчим часом. Місто Прага подарувала тролейбуси і 20 трамваїв, за кошти міського бюджету вони були доставлені, адаптовані і випущені в лінію. Місто Бзень подарувало 7 автобусів, Брно — три тролейбуси», — повідомив в ефірі «Харьковских известий» директор КП «Салтівське трамвайне депо» Владислав Приймак.

У лютому 2023 року три великі MANи почали курсувати Харковом, один із них виконує рейси на маршруті пл. Свободи — П’ятихатки. 

Джерело

Новости Украины