Німецький Бундестаг визнав Голодомор геноцидом українського народу

Німецький Бундестаг офіційно ухвалив резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу та злочином проти людства. У документі йдеться, що голод 1932–1933 років був не наслідком неврожаю, а відповідальністю політичного керівництва Радянського Союзу на чолі з Йосипом Сталіним.

Відео дня

Голосування відбулося 30 листопада, передає t-online.de. Зазначимо, що в минулі роки МЗС ФРН виступало проти подібного рішення.

Авторами резолюції стали Соціал-демократична, Вільна демократична партії, партія Зелених і Християнсько-демократичний союз. Ще тиждень тому всі демократичні фракції Німеччини домовились, що проголосують за документ.

У ньому підкреслюється те, що примусовий голод був спрямований на «політичне придушення української національної свідомості».

«Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, жорстокість яких була немислимою до того часу. До них належать Голокост європейських євреїв в його історичній унікальності, воєнні злочини Вермахту і сплановане вбивство мільйонів невинних цивільних осіб у межах расистської німецької війни на винищення на Сході, за які Німеччина несе історичну відповідальність», – йдеться у резолюції.

Під час голосування у Бундестазі перебували посол України в Німеччині Олексій Макеєв і його попередник, а зараз заступник глави МЗС Андрій Мельник.

Як писав OBOZREVATEL:

– Канцлер ФРН Олаф Шольц у 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років заявив, що голод більше ніколи не повинен використовуватися як зброя.

– Німецький політик порівняв терористичний голод, спровокований Сталіним шляхом вилучення запасів продовольства в українських селян, із нинішніми діями Росії в Україні.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины