Nivea відмовилася бути спонсором Чемпіонату світу з хокею, якщо він відбудеться в Білорусі

Nivea відмовилася бути спонсором Чемпіонату світу з хокею
/ uk.wikipedia.org

Бренд Nivea заявив, що вони не будуть спонсорами Чемпіонату світу з хокею, якщо організатори вирішать його провести в Білорусі.

Під постами компанії в інстаграм читачі почали писати пости з проханням не підтримувати ЧС з хокею в Білорусі. Адже в цій країні впроваджена диктатура.

Водночас Міжнародна федерація хокею проведе чемпіонат світу в Білорусі попри тиск країн

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений NIVEA MEN (@niveamen)

Під цими повідомленнями з’явився комент з офіційного акаунту Nivea.

«Nivea виступає за повагу, єдність та проти всіх форм дискримінації й насильства. Дивлячись на нинішню ситуацію, ми вирішили, що Nivea не буде спонсорувати чемпіонат світу 2021 з хокею, якщо буде підтверджено, що він буде спільно організований в Білорусі. Ми вже поінформували Міжнародну федерацію хокею про наше рішення і будемо уважно стежити за поточними обговореннями», – йдеться в коментарі.

  • Нагадаємо, після президентських виборів у Білорусі, які відбулися у серпні 2020 року, в країні розпочалися акції протесту. Білоруси заявили про масові фальсифікації під час голосування на користь тодішнього президента Олександра Лукашенка.
  • Україна офіційно не визнала результатів виборів. Лукашенко – самопроголошений президент.
  • Акції протесту опозиції активно подавляються правоохоронцями. Людей затримують на вулицях та по домівках, відправляючи їх в СІЗО.
  • Проти Лукашенка та його оточення ввели чимало санкцій. У тому числі й Міжнародний олімпійський комітет, який заборонив йому відвідувати Олімпійські ігри.

Чемпіонат світу з хокею у 2021 році відбудеться з 21 травня до 6 червня. Турнір попередньо мають прийняти дві країни – Білорусь (матчі у Мінську) та Латвія (Рига).

Источник

Новости Украины