Нова атака «Шахедів» на Україну: що відомо зараз

Новая атака "Шахедов" на Украину: что известно на данный момент

У середу, 28 грудня, увечері росіяни розпочали чергову масовану атаку на Україну за допомогою іранських дронів-камікадзе.

РБК-Україна зібрало всю інформацію про черговий удар росіян.

З чого все почалося

Першим про загрозу запуску іранських дронів-камікадзе увечері 28 грудня попередив Віталій Кім. Пізніше аналогічну інформацію поширив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. Він закликав мешканців регіону не ігнорувати повітряну тривогу, а також не знімати та не публікувати можливі удари росіян.

Також про пуски дронів з лівого берега Херсонської області, що тимчасово перебуває під контролем російських військ, повідомляли місцеві Telegram-канали.

Вибухи у низці регіонів

Пізніше в мережі з'явилися повідомлення про те, що у низці міст України було чути вибухи. Зокрема, вони прозвучали у Херсоні та Дніпрі.

За неофіційними даними, мешканці почули вибухи через роботу українських систем ППО, які атакували іранські дрони-камікадзе.

При цьому голова Миколаївської ОВА попередив, що зараз є загроза атак на Одесу. Також, за його словами, ще два "мопеди" пролетіли у бік Умані.

"Багато збивають скрізь", — додав Кім.

Оновлено 22:30

Повітряне командування "Схід" повідомляє, що у Дніпропетровській області підрозділи повітряного командування знищили п'ять ворожих безпілотників. Ймовірно, це "Шахеди".

Оновлено 22:45

Мер Харкова Ігор Терехов розповів, що окупанти завдали удару по місту за допомогою "Шахеда".

"Під прицілом один із об'єктів інфраструктури", — додав він.

При цьому в мережі розповсюджують відео з характерним звуком, який видають іранські дрони-камікадзе.

Попереджаємо, у відео присутня ненормативна лексика!

 

https://www.rbc.ua/rus/news/nova-ataka-shahediv-ukrayinu-shcho-vidomo-1672258265.html

 

 

Джерело

Новости Украины