Нові машини швидкої допомоги пообіцяли чернігівським медикам

До кінця березня області отримають понад 400 нових автомобілів швидкої допомоги. Про це йдеться у заяві міністерства охорони здоров’я України.

Наказ про розподіл автомобілів уже підписано. 416 швидких будуть відправлені в області відповідно до договорів, укладених державним підприємством «Медичні закупівлі України».

273 автомобілі – типу В. Це стандартні лінійні швидкі, найпоширеніші у використанні.

Ще 143 автомобілі – типу С. Це так звані реанімобілі.

Загальна сума коштів, витрачена з державного бюджету на закупівлю спеціалізованого транспорту екстреної медичної допомоги, – 728 мільйонів гривень. Комплектація обладнання уперше здійснена за стандартом Євросоюзу, підкреслюють у міністерстві.

За словами заступниці міністра охорони здоров’я Світлани Шаталової розподіл затвердили з огляду на закупівлі попередніх років.

Найбільше машин дісталося Львівщині (50), Кропивниччині (43) та Київській області (42). Найменше – Херсонській (6), Черкаській (8), Хмельницькій та Закарпатській (по 9). Для Чернігівської області зарезервовано 14 автомобілів.

Усього в Україні, за наявними офіційними даними, працює 2947 автомобілів екстреної медичної допомоги. З них приблизно 700 – з терміном експлуатації більше як 10 років, понад 1600 – 5–10 років.

Источник

Новости Украины