Новий адаптивний карантин буде діяти в Україні з 1 серпня

фото ілюстративне

Кабінет Міністрів України подовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня. Він зможе посилюватись чи послаблюватись в окремих містах і районах областей, залежно від епідеміологічної ситуації з COVID-19.

«У залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях – районах, встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рівень визначається автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних та затверджується Національною комісією ТЕБ та НС», — зазначив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Рівень епідемічної небезпеки встановлюється за результатом оцінки епідемічних показників та визначається рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України (за посиланням http://covid19.gov.ua). 

Так, для «зеленої» зони, діятимуть мінімальні заборони, які є і нині. А саме, не можна заходити в громадські будівлі без маски, потрібно дотримуватися соціальної дистанції. В кінотеатрах можуть бути зайняті лише половина місць, у транспорті – пасажирів не більше, аніж сидінь.

«Жовта» – це перехідна зона. Діятиме заборона на відвідування будинків літніх людей, лікарень та соціальних установ.

«Помаранчевий» рівень коронавірусної небезпеки додасть заборону на роботу спортзалів, хостелів, турбаз та дитячих таборів. Також не дозволятимуть діяльність кафе, ресторанів та клубів вночі. Обмежуватимуть і проведення масових заходів – на них зможуть збиратися щонайбільше 100 осіб.

У «червоній» зоні передбачене припинення роботи громадського транспорту, ТРЦ, кафе, ресторанів і навчальних закладів.

Відповідно до постанови, регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається такий, у якому наявна хоча б одна з таких ознак:

  завантаженість ліжок в закладах охорони здоров’я складає понад 50%;

  середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше, ніж 24 на 100 тис. населення протягом тижня;

  коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу понад 11%;

  показник динаміки зростання випадків Covid-19 понад 10%.

Источник

Новости Украины