Новий Audi Q5 засвітився в серійному кузові (ВІДЕО)

Нове покоління Audi Q5 готується до дебюту й новинка знову засвітилась на виробничих тестах.

Хоча Audi збирається зупинити розробку нових двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ) після 2026 року, підготовка третього покоління Q5 йде повним ходом й новинка має дебютувати пізніше цього року.

Наразі щонайменше два тестові прототипи накручують кілометраж біля Полярного кола. Попри наявність ДВЗ під капотом, складається враження, що стиль для нової генерації запозичений у Q4 E-Tron.

Обидва прототипи мали серійний кузов, але жоден не мав остаточних задніх ліхтарів. Встановлені базові круглі кластери, безумовно, є тимчасовим рішенням, яке буде замінено тоншими світлодіодами та, можливо, світловою панеллю на дверях багажника.

Спереду можна помітити, що Audi встановила великі (і фальшиві) повітрозабірники з боків бампера, використовуючи той же малюнок, що й решітка.

Другий прототип використовує великі вихлипні наконечники з обох боків заднього бампера, що натякає на комплектацію S Line.

В актуальному поколінні Audi утрималася від розробки для Q5 комплектації RS, але, можливо, це станеться цього разу. Для третього покоління, яке буде останнім із ДВЗ, просто мають зробити виключення.

На попередніх тестах Audi Q5 вдалось також зазирнути й всередину: новинка точно отримає повністю оновлену панель приладів.

Також з’явиться масивна інформаційно-розважальна система у вигляді планшета, яка розміститься праворуч від прямокутної цифрової панелі приладів. Величезний екран поглине більшість звичайних елементів керування, але на центральній консолі все ще будуть деякі фізичні кнопки.

Новий Q5 матиме в основному спільний інтер’єр із наступним поколінням A4, яке також дебютує цього року, можливо, як модель Avant. Говорячи про універсал, планується RS4, і якщо Audi вирішить зробити RS Q5, то обидва, ймовірно, будуть використовувати плагін-гібрид.

Новости Украины