Новий світлофорний об’єкт найближчим часом запрацює на перехресті вулиць Чорновола-Красовського

Розпочалися роботи із встановлення нового світлофорного об’єкту на перехресті вулиць Чорновола та Красовського. Працівники комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації робіт виконавчого комітету Хмельницької міської ради проводять необхідні роботи.

«Це перехрестя є досить складним, як для пішоходів, так і для водіїв. Дуже важко виконати поворот ліворуч з другорядної дороги. Поблизу перехрестя побудовано декілька багатоповерхових житлових будинків, мешканці яких щодня вимушені перетинати магістральну вулицю, по якій рухається велика кількість легкового та вантажного транспорту. Нерідко відбуваються дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими людьми. До того ж, нещодавно тут почав курсувати тролейбус № 4. Зважаючи на всі обставини, було прийнято рішення про встановлення світлофорного об’єкту на цьому аварійно-небезпечному перехресті», — розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління житлово-комунального господарства Олександр Ковальчук.

Даний об’єкт включає 6 транспортних світлофорів та 4 світлофора для пішоходів, пристрої звукового супроводу, спеціальні світильники, дорожні знаки на щитах із жовтим світлоповетаючим фоном. Також на перехресті будуть облаштовані тротуари з пандусами та використанням тактильної плитки, що полегшить перехід дороги людям із обмеженими фізичними можливостями.

На реалізацію проєкту з міського бюджету виділено близько 600 тис. грн.

Крім того, для кращого орієнтування водіїв та пішоходів в Хмельницькому, розпочато встановлення покажчиків назв вулиць із дубляжем латиною. Незабаром буде встановлено такі покажчики на всіх в’їздах до міста та в центральній частині. Також планується розміщувати покажчики руху до історичних, культурних та найбільш знаних місць Хмельницького.

Источник

Новости Украины