Новим коридором експортовано 10 млн тонн вантажів

Новим коридором експортовано 10 млн тонн вантажів

Фото: Getty Images Одесити ловлять рибу, поки черговий балкер йде за зерном

Істотно збільшився обсяг агропродукції – з 278 тис. тонн у перший місяць роботи коридору до майже 5 млн тонн за поточний.

З початку серпня новим коридором у Чорному морі прослідували понад 300 кораблів, які перевезли 10 млн вантажів з України. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у вівторок, 19 грудня.

«Експорт 10 млн тонн вантажів – результат роботи українського коридору Чорним морем. 302 судна експортували продукцію українських аграріїв та інші вантажі до 24 країн світу», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що за чотири місяці роботи коридору було розширено номенклатуру вантажів, які Україна експортує морем. При цьому істотно збільшився обсяг агропродукції: з 278 тис. т у перший місяць до майже 5 млн т зараз.

«Попри систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру тимчасовий український морський коридор працює. Від моменту запуску порти Одещини прийняли 337 нових суден під завантаження, ще 79 – готуються прийняти найближчим часом», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що 4 грудня повідомлялося про експорт 7 млн тонн вантажів новим коридором у Чорному морі. Таким чином, лише за два тижні вдалося відправити ще 3 млн тонн.

Як відомо, на відміну від зернового коридору, що діяв раніше, новим коридором ідуть судна не лише з агропродукцією, а й з іншими вантажами – металом та контейнерами.

Раніше Кореспондент.net детально писав, як Україна створила власний торговий коридор в Чорному морі.

Джерело

Новости Украины