Обери своє дозвілля. Куди піти на вихідних у Чернігові?

Протягом вихідних у Чернігові відбудеться чимало цікавих заходів на будь-який смак. Більш насиченою видасться субота. Так, цього дня можна буде не тільки відпочити, а й провести час активно. В неділю ж, переважно, на вас чекають фільми та вистави.

29 травня, субота

10:00 – 12:00.

В центральному парку культури та відпочинку Чернігова рятувальники проведуть виставку пожежної техніки та майстер класи для підростаючого покоління.

Захід буде проводитись до Дня захисту дітей. Під час нього збиратиметься допомога на лікування маленької Аліси Шевчик, доньки сапера з Дніпропетровщини, яка бореться із складним захворюванням.

10:00

В обласному молодіжному центрі (колишній кінотеатр імені Щорса) вперше у Чернігові відкриється виставка ляльок від Музейного комплексу «Добрянець».

На виставці можна буде побачити 1250 порцелянових ляльок з особистоїколекції Сергія Коноваленка.

У колекції музею великі за розміром «лялькові будинки», в яких є мініатюрні меблі, ляльки-мотанки не лише з України, а й Білорусі.

Із сучасних ляльок будуть модні й популярні реборни – ляльки, один в один схожі на немовлят.

В експозиції також буде представлена колекція присвячена культурі та побуту старообрядців. А саме: культові речі, елементи одягу, посуд, самовари та картини старообрядців. Вік деяких із них сягає більш-ніж 200 років.

12:00

В обласному театрі ляльок імені Довженка відбудеться показ вистави «Хитромудрий їжак», за мотивами оповідань Івана Франка «Коли ще звірі говорили».

14:00

На місці давнього городища у Ялівщині відбудеться толока, яку організовує історик та археолог Олександр Бондар. Запрошується усі бажаючі. Реманент потрібно буде взяти з собою.

Зустріч відбудеться на вулиці Єськова, на кінцевій зупинці автобусу №37.

17:00

Після завершення толоки, о її учасники зможуть почути лекцію-екскурсію «Ялівщина: від місця до міста».

18:30

В обласному музично-драматичному театрі імені Шевченка відбудеться показ п’єси «Вій. Докудрама».

Це креативне втілення режисером-постановником, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим п’єси сучасного українського драматурга Наталі Ворожбит. Використавши фольклорну гоголівську фабулу, вона майстерно переносить сюжетні події твору у сьогочасну реальність.

30 травня, неділя

12:00

В обласному театрі ляльок покажуть виставу за творами Михася Ткача та Сергія Дзюби «Ласий ведмідь та Кратакунчик».

12:30

В кінотеатрі Multiplex покажуть кінострічку «Погані дороги». Від акторки «Спіймати Кайдаша» Наталії Ворожбит.

П’ять розбитих доріг. П’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних.

14:00

В театрі ляльок можна буде переглянути виставу «Котик, Півник та Лисичка».

Источник

Новости Украины