Обласна рада надасть методичні рекомендації щодо змін законодавства та особливостей функціонування об’єктів спільної власності в умовах воєнного стану

Сьогодні під керівництвом голови обласної ради Олени Жук відбулася нарада з директорами комунальних закладів галузі освіти.

Обласна рада продовжує роботу з роз’яснення особливостей ведення обліку пошкодженого майна, застосування законів про працю, рішень обласної ради у період дії воєнного стану для керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області, в тому числі тих, які розташовані в районі проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточені (блокуванні). Представники освітніх закладів долучилися до наради в режимі онлайн.

Вітаючи учасників, голова обласної ради Олена Жук подякувала присутнім за відповідальність й побажала всім освітянам якомога скоріше повернутися до звичного освітнього процесу за мирних умов. Вона також подякувала ЗСУ, волонтерам та запорізьким вчителям, які сьогодні надають допомогу військовим, внутрішньо переміщеним особам і разом з усією країною наближають перемогу.

З наданої під час наради інформації, з 28 закладів освіти обласного підпорядкування, 7 зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів та перебувають на території ведення бойових дій або тимчасової окупації. Це ускладнює своєчасний облік пошкодженого майна, однак, обласна рада таку інформацію акумулює й направляє до правоохоронних органів, — наголосив начальник управління юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату ЗОР Єгор Мороз. Він також роз’яснив чинні постанови Кабінету Міністрів, які містять порядок надання інформації про пошкоджене майно, показники за якими відбувається облік тощо. Зокрема, сьогодні інформацію про пошкодження юридичні особи можуть подавати в декілька способів: через застосунок Дія, ЦНАП або нотаріуса. Своєю чергою обласна рада готує методичні рекомендації щодо обліку та збору такої інформації.

Про особливості фінансової звітності в умовах воєнного стану поінформувала начальник управління з питань соціально-економічного розвитку та бюджету виконавчого апарату ЗОР Оксана Клиба, про зміни законодавства щодо кадрової роботи доповіла заступник начальника управління Наталія Волкова. Своєю чергою керуючий справами виконавчого апарату Володимир Подорожко закликав присутніх до співпраці з надання допомоги Збройним силам України, волонтерській роботі — обласна рада виступає координатором у наданні необхідної допомоги з міжнародними партнерами та благодійниками.

По завершені наради освітяни озвучили низку додаткових питань, які їх турбують, зокрема порядок затвердження змін до статутів комунальних закладів, фінансування, підготовку до опалювального сезону тощо.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины