Обов’язковий склад продуктів для суші та ролів

Як відомо, Україна є другою країною у світі за кількістю вживання такої страви як суші. На першому місці звичайно стоїть Японія. Практично кожен ресторан пропонує у меню цю екзотичну страву, приготовлену як за класичними рецептами, так і за авторськими. А Інтернет наповнений рецептами домашнього приготування суші і ролів. Але який би рецепт не був, є певний перелік обов’язкових інгредієнтів. Замовити суші сети у Львові буде чудовим варіантом, якщо ви вирішили зробити посиденьки з друзями або ж плануєте вечерю для всієї сім’ї. Завдяки таким сетам можна одразу спробувати декілька смаків топових ролів.

Інгредієнти, які використовують для приготування ролів

Давайте спершу визначимо, які з продуктів обов’язково є у складі цієї екзотичної страви.

  • Водорості норі;
  • Спеціальний рис для суші;
  • Оцет для заправки рису;
  • Соєвий соус;
  • Соус для надання суші пікантного смаку, найчастіше це васабі й маринований імбир.

Без застосування цих базових продуктів неможливо приготувати японський делікатес. Що стосується начинки, то тут вже все залежить виключно від вашої фантазії або смаків. Ви можете додавати такі інгредієнти:

  • морська риба (лосось, форель, сьомга, вугор, тунець);
  • морепродукти (мідії, креветки, червона ікра лососева, ікри летючих риб, восьминоги та інші);
  • м’ясо птиці;
  • вершковий сир, сир тофу;
  • овочі (огірок, кабачок, авокадо, японські гриби шиїтаке).

Як бачимо, начинку можна обирати будь-яку. Головне, щоб продукти поєднувалися між собою. Це може бути суто овочевий варіант, якщо ви сидите на дієті чи вегетаріанець. Або, якщо ви не уявляєте себе без м’ясних страв, то будь ласка, додавайте курку. Чи то варену, чи обсмажену на грилі.

Які види суші і ролів мають найбільшу популярність в Україні?

Суші та ролів існує безліч різних варіантів. Найбільш популярними серед них є:

  • урамакі — роли, вивернуті навиворіт. Це варіант, коли рис знаходиться поверх норі, а не всередині;
  • хосомакі — це коли рис та рибу загортають у водорості;
  • футомакі — на відміну від хосомакі начинка може включати кілька різних інгредієнтів, так і за своїми розмірами ці роли більші;
  • темакі — рис і начинка загортаються у норі у вигляді конуса;
  • осидзуси — це коли рис і начинка розміщуються шарами;
  • нігірі — рол з рису, а зверху скибочка риби.

Справжні японські суші можна скуштувати в закладах NOA, або замовити швидку доставку прямо до дверей вашої оселі. Таким чином, у вас буде на столі корисний та дуже смачний делікатес, який ідеально впишеться у святкове застілля або дружні посиденьки.

Новости Украины