Обшуки у Чернігівській міськраді пов’язані з будівництвом АЗС біля пологового будинку, — Ломако

За інформацією: Суспільне Чернігів.

АЗС Ultra у Чернігові, з приводу будівництва якої правоохоронці. Map.cn.ua

Обшуки правоохоронців у Чернігівській міській раді 5 вересня пов'язані з будівництвом у 2018 році автозаправочної станції Ultra біля пологового будинку на території комунального підприємства "АТП-2528".

Про це у коментарі Суспільному розповів в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

За інформацією Суспільного, обшуки також проводились й на підприємстві "Астра" у Сновську, якому і належить бренд Ultra. Співвласником самої ж "Астри", згідно з даними аналітичної системи YouControl, є Григорій Божок. Він у 2020 році балотувався до Чернігівської облради від партії "Рідний дім", лідером якої є звільнений міський голова Чернігова Владислав Атрошенко. Землю під будівництво АЗС міськрада виділила у 2017 році, а замовником робіт, як повідомляло видання Gorod.cn.ua, було КП "АТП-2528".

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако у своєму кабінеті після обшуків правоохоронців 5 вересня 2024 року. Суспільне Чернігів"Я у 2017 році по тому питанню, по якому вони приходили, не був депутатом міської ради(Ломако працював заступником міського голови Чернігова, — ред.), а рішення про землю ухвалив саме депутатський корпус. Також не був секретарем міської ради та виконувачем обов'язків міського голови. Я не займався у міській раді на цей час ні земельними питаннями, ні питаннями комунальної власності. З їхніх слів, я зрозумів, що одне з комунальних підприємств уклало інвестиційну угоду по своїй земельній ділянці, на якій збудували заправку. Мова йде про "АТП-2528" та заправку біля пологового будинку. Мені не повідомляли, але я знаю, що на "АТП-2528" також ведуться або велися слідчі дії", — говорить Ломако.

За його словами, ці обшуки проводяться з метою політичного тиску та показу суспільству можливих зловживань міської ради.

"Це не перший обшук у міській раді за час моєї роботи тут. Але, щоб заходили озброєні люди, з автоматами, не пускали людей пересуватися, перевіряли сумки, коли вони виходили навіть не з будівлі, а з приміщень, то я такого, чесно кажучи, не пам'ятаю".

Ломако вважає, що правоохоронці цими обшуками "виконують завдання зверху".

"Починаючи з 2021 року і у 2023 році, коли був відсторонений мер міста Владислав Атрошенка, для Офісу президента Чернігів, як кістка в горлі. Вони створили тут військову адміністрацію, яка не змогла набути тих повноважень і отримати доступ до землі, до бюджету і керувати тут всім. Відповідно, вони намагаються через цей силовий тиск на депутатів, на мене особисто, на посадових осіб, якимось чином схилити міську раду до того, щоб вона все-таки віддала всі повноваження військовій адміністрації.

Суспільне намагається отримати коментар керівництва КП "АТП-2528" щодо цієї справи та готове опублікувати їхню позицію з цього приводу у наступних матеріалах.

Також Суспільне надіслало запит до Офісу президента з проханням прокоментувати звинувачення Олександра Ломака. Їх відповідь ми опублікуємо у наступних матеріалах.

Нагадаємо, що у поліції Чернігівської області зазначили, що правоохоронці проводять обшуки у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та в оселях її керівників.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 364 КК України, а саме за фактом зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб у вигляді надання безоплатного права забудови (суперфіцію) комунальної земельної ділянки без проведення аукціону, як того передбачає закон.

Як повідомили Суспільному у пресслужбі міської ради за земельну ділянку, через яку пройшли обшуки, тоді сплатили у міський бюджет пайовий внесок у розмірі 1,5 мільйона гривень.

Читати ще

Читати ще «МВА і надалі повідомлятиме правоохоронцям про виявлену корупцію», — Брижинський про адмінпротокол депутату міськради

Новости Украины