Обстріл цивільної інфраструктури Полтави 17 червня: що розповідають очевидці

За інформацією: Суспільне Полтава.

Поруч з місцем падіння ракети розгорнули штаб. Суспільне Полтава

Російська армія обстріляла цивільну інфраструктуру. Більше десятка людей зазнали поранень, повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. Пошкоджень зазанали, зокрема, житлові будинки та навчальні заклади.

"Мені просто пощастило, я тільки двері відкрила. Якби я була вдома, мене б оці балконні двері вбили б. Свист такий божевільний, я думала, ракета впала на будинок. А це така вибухова хвиля, он де пожежа. Я ще поки що в шоці перебуваю", — розповіла місцева жителька Алла Жданова.

Згорілі автівки в гаражному кооперативі. Наслідки падіння ракети. 17 червня. Полтава. Суспільне Полтава

На місці обстрілу Полтавська міськрада розгорнула штаб. Там люди отримували будматеріали – OSB-плити та плівку.

"Роблять опрацювання стосовно обліку пошкоджених будинків, конкретно вікон, квартир і так далі. Обхід населення, кому потрібна допомога і відселення. Тому станом на зараз у нас робота в активному форматі і про підрахунок конкретних осіб, а також будинків ще зарано говорити", — повідомила секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

Волонтери допомагають рятувальникам прибирати навколишню територію після падіння ракети. Полтава. 17 червня. Суспільне Полтава

"Немає дві рами, он все стоїть, вже жителі прибрали самі, бо по склу ніхто ж не буде ходити. Мені подзвонила сусідка, у них вікна туди виходять, вони не постраждали, сказала, що у вас розбитий балкон, і я приїхав. Слава богу, що основне скло залишилось ціле, що в квартирі можна жити", — розказав місцевий житель Микола Никін.

Через обстріл у Полтавському районі пошкоджені електролінії, внаслідок чого були знеструмлені 53 тисячі побутових споживачів.

Читати ще

Читати ще У Полтаві хочуть встановити меморіальні дошки на честь шести захисників України

Новости Украины