Очільник МЗС Словаччини послав Орбана та усіх прихильників Путіна у напрямку російського корабля

Глава МИД Словакии послал Орбана и всех поклонников Путина в направлении российского корабля

Міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер обматюкав проросійського прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за те, що він грає на руку Кремлю — закликає до "фальшивого миру" із РФ та відмовляється підтримувати Україну.

Про це головний дипломат Словаччини написав у Facebook.

У своєму дописі Качер жорстко звернувся до всіх, хто у Європі підтримує "коаліцію Путіна" і називає війну в Україні "не нашою".

"На вихідних їхній карпатський пророк просторікував про те, що це не наша війна. Це "просто військовий конфлікт між двома слов'янськими державами". Треба було залишити їх у спокої, ізолювати. Тобто, нехай росіяни швиденько переб'ють українців. Нехай вони не хвилюються. Як огидно. Як жалюгідно. Як не по-християнськи. Святий Мартин Турський (народився в нинішній Угорщині) помер би від сорому за таких християн", — йдеться  у його повідомленні.

Голова МЗС Словаччини наголосив, як тільки Росія забире усіх своїх окупантів з України, тоді Захід перестане постачати зброю Києву, а допоки вони там є, то Європа буде підримувати український народ.

"Щойно росіяни припинять постачати зброю в Україну, зберуть речі і поїдуть додому, в той самий момент інші перестануть підтримувати Київ у військовому плані і настане мир. Все дуже просто", — наголосив Качер.

Він також розкритикував позицію експрем’єра Словаччини Роберта Фіцо, який, за словами Качера, хоче "путінського миру, як Орбан".

"Орбан робить в Угорщині те саме, що ми робили б у Словаччині, якби в уряді була партія Smer — SD (Роберта Фіцо. — Ред.). Для колабораціоністів Путіна, і особливо для наших в Карпатському басейні і високогір’ї, для всіх тих, хто хоче миру ціною знищення України, у мене є тільки одне послання: Иди на х**", — закінчив свій красномовний допис.

https://tsn.ua/svit/ochilnik-mzs-slovachchini-poslav-orbana-u-napryamku-rosiyskogo-korablya-2270116.html

 

 

Джерело

Новости Украины