Один із районів Харківщини завершив збирати врожай зерна

Лозівський район зібрав понад 260 000 тонн зерна.

Станом на 25 серпня у Харківській області зібрано майже 90% зерна нового врожаю.

Збирання ранніх зернових та зернобобових культур завершили у Лозівському районі. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 314 тис. га (90%). Зібрано 1124 тис. тонн зерна при середній урожайності 36 ц/га», — розповіли у ХОВА.

У Лозівському районі всього зібрали понад 260 000 тонн зерна з площі 73 000 гектари, середня врожайність склала 36 центнерів із гектара. 

У Красноградському районі обмолотили 97% площ. Це — 58 тисяч гектарів при середній врожайності 42 центнери з гектара. Усього зібрали 242 000 тонн зерна.

Як зазначили у департаменті агропромислового комплексу ХОВА, найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур по області зафіксована у Богодухівському районі — 43 центнери з гектара. На сьогодні там зібрали врожай із 70% площ, намолотили 172 000 тонн зерна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій частині Харківщини тракторист наїхав на вибухівку

На полях Харківської області були залучені 795 зернозбиральних комбайнів, для перевезення зерна використали 1070 одиниць транспортних засобів. 

«Погодні умови у серпні сприяли проведенню польових робіт. Господарства області збирали кукурудзу на силос, проводили роботи з підготовки ґрунту під посів озимих культур», — розповіли у ХОВА.

З початку жнив через обстріли російськими окупантами в Харківській області згоріло понад 238 гектарів пшениці та два гектари ячменю.

Нагадаємо, збирання ранніх зернових та зернобобових культур розпочали 8 липня. Першим приступив до жнив Лозівський район.

Джерело

Новости Украины