Один з трьох в Україні. У кропивницькій спортшколі відкрили стенд для тренувань скелелазів

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Ініціював встановлення стенда у Кропивницькому тренер олімпійця Ярослава Ткача Микола Побережець. Telegram/Кіровоградська ОДА/ОВА

31 липня в обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №2, що у Кропивницькому, відкрили 15-метровий стенд для скелелазіння. Це перший в регіоні стенд, що відповідає міжнародним стандартам, розташований у приміщенні.

Про це Суспільному розповів ініціатор його встановлення, тренер учасника Олімпійських ігор 2024 року в Парижі Ярослава Ткача Микола Побережець.

З його слів, в Україні є три такі стенди – в Києві, Одесі та Кропивницькому.

"Стенд відповідає міжнародним стандартам: його висота – 15 метрів, від’ємний нахил площини скеледрому – п’ять градусів, є страхувальне спорядження".

Стенд побудували коштом Міністерства молоді та спорту України, витратили мільйон гривень.

"Де встановлювати стенд, обирали з-поміж трьох міст. Віддали перевагу Кропивницькому, чому зокрема посприяло й здобуття Ярославом Ткачем олімпійської ліцензії. Протягом місяця в Києві виготовляли комплектуючі, привезли їх у Кропивницький для монтажу, а сам монтаж тривав близько тижня".

Микола Побережець (ліворуч) сказав, що на стенді спортсмени з Кіровоградщини готуватимуться до всеукраїнських та міжнародних змагань. Telegram/Кіровоградська ОДА/ОВА

За інформацією Миколи Побережця, нині у Кропивницькому скелелазінням займаються майже пів сотні спортсменів, ще понад сотня скелелазів тренуються в спортшколах Кіровоградщини. На кропивницькому стенді збірна області готуватиметься до чемпіонату Європи, який відбудеться у вересні у Франції. Перше тренування відбулось у день відкриття.

Новости Украины