Односельці чоловіка, який підпалив себе під ОФ, запросили Зеленського на Сумщину

Односельці Олександра Бурлакова, який підпалив себе під стінами Офісу Президента, запросили Володимира Зеленського на Сумщину, аби він розібрався з земельною мафією. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці журналіст Максим Едель.

«Люди перекрили трасу та записали відеозвернення на підтримку Олександра Бурлакова. Говорять, він відстоює їх права, адже земельні паї в селі Новоіванівка, звідки вони родом, не може отримати ніхто, навіть ті, хто десятки років пропрацював на цій землі. Хоча земельний фонд села — найбільший в районі, понад 1 000 гектарів. Натомість, сільськогосподарську землю влада здає в аренду приватним фірмам. Олександр Бурлаков звертався в усі інстанції: сільраду, райраду, адміністрацію, поліцію, прокуратуру, Адміністрацію Президента, НАБУ та до народних депутатів. Але не був почутий ніде і, доведений до відчаю, пішов на крайній крок, підпалив себе. Односельці, друзі та батько Олександра сподіваються лише на Президента, адже в інших державних установах людей ніхто не хоче чути», — описав ситуацію Едель.

В той же час у Сумській ОДА офіційно заявляють, що землі, через які Олександр Бурлаков підпалив себе під ОП, розпаюванню не підлягають.

Источник

Новости Украины