Офіційно від ЗОВА: ситуація щодо російського вторгнення в Запорізькій області станом на 20.00

Станом на вечір 19 березня підрозділами Сил оборони Запорізького краю знищено близько шістдесят окупантів з військ російської федерації, підбито один гелікоптер, один — пошкоджено, також підбито російський танк та один БТР-82.

В ході сьогоднішнього дня українські воїни завдали прицільних ударів по колоні броньованої техніки та автомобілях забезпечення російських окупаційних військ. А десантники провели успішну операцію зі звільнення одного з населених пунктів у районі Гуляйполя.

Також особовий склад одного з зенітних підрозділів прозвітував про знищення гелікоптера КА-52 та нанесення пошкоджень ще одному ворожому гелікоптеру.
Що стосується підрозділів противника: окупанти продовжують систематично обстрілювати наші позиції̈, застосовуючи міномети, танки, гелікоптери та ракетні системи великої̈ потужності, — повідомляють в обласній військовій адміністрації.

На сьогодні співробітники національної енергетичної компанії «Укренерго» відновили високовольтну лінію 750 кВ, яка забезпечує стабільне функціонування Запорізької АЕС.

Окрім того, у Запорізькій обласній прокуратурі відреагували на викрадення російськими окупантами журналістки hromadske.ua Вікторії Рощиної. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Тому звертаюся до журналістів та блогерів. Керівництво військової адміністрації цінує ваш внесок у наближення перемоги, шанує вашу допомогу у фіксуванні військових злочинів російської федерації проти мирного населення, розуміє необхідність створення хроніки та історії цієї війни, усвідомлює вашу важливість! І тому ми просимо вас бути дуже обережними та піклуватися про власну безпеку, бо жоден репортаж з гарячої точки не вартує вашого життя. З цих міркувань просимо узгоджувати ваші дії та пересування (особливо в гарячих чи тимчасово окупованих районах області) із військовою адміністрацією та регулярно повідомляти про своє місце знаходження вашій редакції,- зауважив у своєму зверненні речник ЗОВА Іван Ареф’єв.

Боротьба триває!
Слава Україні!

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины