Офіс Гарріс поки не підтверджує зустріч із Зеленським

Офис Харрис пока не подтверждает встречу с Зеленским

Офіс віцепрезидентки США Камали Гарріс поки що не підтверджує можливу зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. За словами високопосадовця адміністрації, на цей момент немає жодних зустрічей, які можна було б анонсувати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Джерела, обізнані з ситуацією, повідомили, що наразі не оголошено жодних планів щодо участі віцепрезидентки Гарріс у засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Водночас, як і в попередні роки, Гарріс може провести зустрічі з міжнародними лідерами у Вашингтоні.

"Формула миру" Зеленського

У червні у Швейцарії відбувся саміт миру за "формулою миру" президента Зеленського, на якому були присутні представники зі 100 країн і міжнародних організацій. До кінця року Україна планує провести другий саміт у Саудівській Аравії.

За словами Зеленського, Україна має намір утримувати контроль над захопленою територією в Курській області, оскільки це є частиною його "плану перемоги" для завершення війни. Він планує представити цю ініціативу міжнародним партнерам, включаючи США.

Крім того, президент України казав, що Україна співпрацює з представниками обох політичних партій у Сполучених Штатах. План миру буде представлено як чинному президенту США, так і двом кандидатам на цю посаду.

 

Джерело

Новости Украины