Офіс президента відреагував на самопідпал жителя Сумщини

Направлять запит у Нацполіцію, Держгеокадастр та Сумську облдержадміністрацію з проханням розглянути у межах компетенцій можливе порушення прав чоловіка. Про це розповіла речниця президента Юлія Мендель в інтерв’ю «Українській правді».

Самопідпал вчинив 26 лютого під Офісом президента мешканець Сумщини Олександр Бурлаков, житель села Новоіванівка Білопільського району, через те, що понад 10 років не може отримати земельний пай. Він облив себе невідомою речовиною та підпалив. Люди, що знаходилися поряд із чоловіком, загасили полум’я. Нині він у лікарні.

Речник Нацполіції Сумщини Володимир Крупецьких 27 лютого сказав, що листа з Офісу президента вони поки ніякого не отримували. Коли надійде, тоді вирішуватимуть, в компетенції якого відділу чи управління знаходяться описані у ньому питання.

В обласній адміністрації речниця голови Ірини Мозгова розповіла, що також доручень від Офісу президента до них не надходило. Окрім цього, сьогодні вранці провели нараду, за її підсумками з’ясували: землі, які хотів узяти собі Олександр Бурлаков, розпаюванню не підлягають, вони в оренді до 2023 року, і це питання – поза межами компетенції обласної адміністрації, сказала Ірина Мозгова.

За інформацією заступника головного лікаря київської міської лікарні №2 Андрія Жернова, стан чоловіка стабільно важкий. Лікуватиметься від опіків Олександр Бурлаков не менш, ніж півтора місяця.

Вчора надвечір у соцмережі з’явилось відео, на якому жителі села Новоіванівка запрошують президента Зеленського до себе у гості.

суспільне

Источник

Новости Украины