Окупанти фактично не залишають шансів жити вдома бердянцям, які не отримали російські паспорти — новини Бердянська

Росія готується до масового виселення українців з захоплених регіонів

Окупанти фактично не залишають шансів жити вдома бердянцям, які не отримали російські паспорти рф так і не змогла добитися добровільної лояльності від окупованого населення, тому готується виселяти українців з їх домівок. Фото «Слово і діло»

Країна-агресор підготувала законопроект, за яким іноземці не мають права знаходитися на території рф більше ніж 90 днів протягом календарного року. Поточна версія документу передбачає все ті ж 90 днів, але на півроку.

Не отримувати російський паспорт і залишатися в «правовому полі» в Бердянську буде ще складніше. Окупанти запроваджують:

  • біометричну ідентифікацію особи під час в’їзду в росію;
  • створення цифрового профілю іноземця;
  • посилюють контролю за роботодавцями, які залучають іноземців;
  • забороняють держорганам, організаціям, фізичним і юридичним особам надавати будь-які послуги порушникам міграційного «законодавства».

Як вже раніше повідомляв «Бердянськ 24», з 1 січня 2024 року окупанти вимагають патент для офіційного працевлаштування від громадян без російського паспорту, а до 1 липня 2024 року бердянці мають оформити собі візу або вид на проживання. Без одного з цих документів людина може буде насильно депортована з власного дому.

Як, можливо, буде відбуватись депортація громадян України із захоплених територій?

На відміну від видворення для депортації не потрібне рішення суду. Спочатку щодо «іноземців» виноситься рішення про небажаність перебування на території росії, про що повідомляється в письмовій формі. Якщо людина не залишить країну, її піддадуть примусовій депортації. Спочатку помістять до спецприймача, потім посадять у транспорт і вивезуть із країни.

Окупанти планують депортувати бердянців, які не отримають російський паспорт до 1 липня 2024-го?

З українським паспортом влаштуватися на роботу в Бердянську майже нереально

Источник

Новости Украины