Окупанти намагаються наступати на чотирьох напрямках, — Генштаб

Оккупанты пытаются наступать на четырех направлениях, - Генштаб

Війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. На них воїни ЗСУ відбили понад 85 атак загарбників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Минулої доби окупанти завдали 34 авіаційних та 4 ракетних ударів, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Минулої доби ворог обстріляв райони населених пунктів Городище Чернігівської області; Харківка, Нововасилівка, Українське та Бачевськ Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілка, Червоне, Вовчанськ, Вільча та Червоне Перше у Харківській області.
  • На Лиманському напрямі протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії поблизу Сіньківки, Кремінної, Білогорівки та Виїмки. Обстрілу зазнали райони населених пунктів Піщане, Дворічна, Куп'янськ та Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка в Луганській області, а також Виїмка та Веселе Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, а також намагається наступати в районах Богданівки та Предтечиного. Війська РФ обстріляли населені пункти Горіхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине, Костянтинівка, Північне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Авдіївка, Північне, Водяне, Першотравневе, Мар'їнка та Новомихайлівка. Численних ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Північне, Червоногорівка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка, Парасковіївка та Пречистівка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборону дії. Здійснює обстріли населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степове у Запорізькій області та Херсон, Козаче, Іванівку Херсонської області.

У Бердянську Запорізької області окупанти видали розпорядження місцевим жителям до 1 квітня отримати у міській комендатурі перепустки для переміщення тимчасово зайнятими територіями Запорізької області. Але за умови успішного проходження фільтрації. Перепустки видаватимуться окремо на людей та транспортні засоби.

 

Джерело

Новости Украины