Окупанти обстріляли Харків з «Ураганів», загинув охоронець (оновлено)

Під обстріл потрапив Холодногірський та Шевченківський райони.

По Харкову вдарили з реактивних систем залпового вогню «Ураган». Загинув охоронець, ще троє людей постраждали.

10 вересня близько 18:30 російські окупанти обстріляли Холодногірський район Харкова. Внаслідок обстрілу загинула людина. Було два удари — окупанти влучили у житловий будинок та адміністративно-виробниче приміщення. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

«Є інформація про одного загиблого внаслідок обстрілу Холодногірського району. Постраждало кілька приватних будинків, в одному з них пожежа», — написав у своєму Telegram-каналі Терехов.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов закликав мешканців Харкова залишатися в укриттях та не ігнорувати сигналів тривоги.

UPD. Станом на 19:09 Олег Синєгубов повідомив, що під час обстрілу Холодногірського району Харкова, окрім одного загиблого, є двоє поранених. На місці обстрілу працюють екстрені служби.

19:24 — за інформацією харківського міського голови Ігоря Терехова, обстріл Холодногірського району продовжується. Снаряд знову влучив у приватний будинок. Після влучання сталася пожежа. Інформації щодо постраждалих під час нового повторного обстрілу на цей час немає.

20:27. Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, загиблий під час обстрілу Холодногірського району — це 43-річний охоронець, який перебував на території підприємства, куди влучив снаряд. Крім того, пошкоджені житлові будинки, там поранено 81-річну жінку та 38-річного чоловіка.

Також обстріл стався у Шевченківському районі Харкова. Снаряд влучив у приватний будинок. Через обстріл поранена 47-річна жінка.

«Попередньо встановлено, що окупанти обстріляли Харків із реактивних систем залпового вогню «Ураган», — зазначили у прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 9 вересня близько 14:10 російські окупанти обстріляли Харків. Під обстріл потрапив Шевченківський та Холодногірський райони. Снаряди влучили в житлові будинки, об’єкти освітньої інфраструктури, після обстрілу сталися пожежі. Постраждали 14 людей, у тому числі троє дітей віком три роки, 11 та 15 років.

Джерело

Новости Украины