Окупанти перекидають залишки своїх підрозділів із Харківщини

РФ укріплює оборону в Донецькій та Запорізькій областях.

У загарбників не вистачає боєприпасів для РСЗВ та артилерії.

Росія перекидає залишки підрозділів із Харківської області у Донецьку та Запорізьку області, аби укріпити першу лінію оборони. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«З метою утримання тимчасово захоплених територій ворог намагається укріпити першу лінію оборони у Донецькій та Запорізькій областях — переміщує резерви зі складу підрозділів 3 армійського корпусу, а також залишки підрозділів, які були виведені з Харківського напрямку», — сказано у повідомленні.

Як розповіли у Генеральному штабі Збройних сил України, зараз в окупантів, що стоять уздовж лінії зіткнення, не вистачає окремих видів боєприпасів для реактивних систем залпового вогню та артилерії.

На Харківському напрямку за минулу добу російські військові обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Баранівка, Гоптівка, Висока Яруга, Нескучне та Куп’янськ. Вони застосовували танки, міномети й артилерію.

«Ворог обстрілює наші позиції вздовж лінії зіткнення, намагається вживати заходів щодо перегрупування військ на окремих напрямках, веде повітряну розвідку. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України», — зазначили у Генштабі ЗСУ.

Як писав UA-NEWS.in.ua, в американському Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що Кремль визнав свою поразку в Харківській області, в Росії зараз вигадують, як зняти відповідальність за поразку на Харківщині з Путіна.

Джерело

Новости Украины