Окупанти почали інтеграцію «судів» в окупованому Мелітополі — навіщо їм це потрібно

Оккупанты начали интеграцию "судов" в оккупированном Мелитополе - зачем им это нужно

Хоча в тоталітарній росії про дотримання законів не йдеться, процедури репресій вони дотримуються чітко. Тому в Мелітополі, як і на інших окупованих територіях, створюють свою судову систему.

Відсьогодні набули чинності так звані "закони про інтеграцію Донецької та Луганської народних республік, Запорізької та Херсонської областей до судової системи рф".

Відомо, що передбачається створення Запорізького обласного суду, Арбітражного суду Запорізької області, чотирьох міжрайонних і одного міського суду Запорізької області, Запорізького гарнізонного військового суду.

Здебільшого вони будуть розташовані в Мелітополі, який рашисти, що не зуміли захопити Запоріжжя, призначили "столицею області".

Відбір кандидатів для роботи в судах збираються проводити на конкурсних засадах з-поміж громадян Росії, а також тих суддів, які заміщали відповідні посади в регіоні та вже отримали паспорти рф.

Як вважають у Центрі національного спротиву, росіяни створюють фейкові суди на окупованих територіях, щоб за їхніми "рішеннями" депортувати українців у віддалені регіони РФ.

"Кожне рішення такого суду юридично нікчемне, з їхньою допомогою окупанти планують депортувати українців у віддалені райони. Так, суди виноситимуть вироки тим, кого ворог підозрює в нелояльності за статтею "екстремізм", — пояснюють у центрі наміри росіян.

Зазначається, що подібна практика мала місце в тимчасово окупованому Криму, коли суди відправляли засуджених відбувати покарання у віддалені райони РФ.

"Тобто фактично українців відправлятимуть на заслання", — підкреслюють у Нацопорі.

Також такі суди легалізуватимуть мародерство на тимчасово окупованих територіях.

Джерело

Новости Украины