Окупанти розстріляли колону автівок на Харківщині. Загинули 24 людини

В автомобілях перебували мирні мешканці.

У Куп’янському районі виявили обстріляну колону автомобілів, де перебували мирні мешканці.

За попередньою інформацією, в автомобілях загинули 20 людей. На місце виїхали правоохоронці та експерти, проводяться слідчі дії. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На будинок впав літак. Як живе Куп’янськ під обстрілами

«Окупанти завдали ударів по мирних жителях, які намагалися втекти від обстрілів. Це жорстокість, яка не має виправдання», — зазначив Синєгубов.

Коли стався обстріл, установлюють слідчі.

UPD. За інформацією Служби безпеки України, колона складалася з семи автомобілів. Російські окупанти розстріляли її зі стрілецької зброї. Обстріл стався наприкінці вересня в «сірій зоні» між окупованим містом Сватове Луганської області та звільненим містом Куп’янськ на Харківщині. Серед 24 загиблих — тринадцятеро  дітей.

«Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства», — сказав виконуючий обов’язки голови СБУ Василь Малюк.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. Остаточна кількість жертв установлюється. Декільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення.

Також зараз установлюють особи убитих росіянами жителів, триває документування та збір доказів для Міжнародного кримінального суду.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, розстріляну колону виявили поблизу села Курилівка Куп’янського району 30 вересня. Розстріляли її окупанти 25 вересня. 

«Указані автомобілі розстріляла російська армія 25 вересня, коли цивільні намагались евакуюватись. Дві машини згоріли повністю, у них були діти з батьками — вони згоріли живцем. За попередніми даними, загинуло щонайменше 22 людини, серед яких 10 дітей. Огляд місця події триває», — повідомили в прокуратурі.

Зазначимо, найбільше від обстрілів російськими окупантами потерпає місто Куп’янськ та Куп’янський район. 29 вересня внаслідок війни постраждали семеро жителів Харківської області — шестеро людей із Куп’янського району та одна людина з Ізюмського району. Поранених госпіталізували до лікарні. 

Джерело

Новости Украины