Окупанти, що стояли на Харківщині, здали себе через викрадений телефон

Власниця будинку заявила до поліції, коли на її сховищі Google почали з'являтися фото окупантів.

Слідчі встановили, що окупанти-крадії — родом із Москви, Курська та Нижнього Новгорода.

Російські окупанти, які перебували у селі Циркуни Харківської області під час окупації, здали себе слідчим — вони знімали свої злочини на викрадений телефон, однак не вимкнули у ньому сховище Google. Власниця телефону, яка була на той час за кордоном, отримала їхні фото та заявила до поліції. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«До слідчого управління надійшла цікава заява від жительки області — на її сховищі в Гугл-фото почали з’являтись фото та відео невідомих чоловіків у військовій формі, які пиячили та розважались на території її дому (вона в цей час була за кордоном)», — розповів Болвінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два окупанти вкрали у жителів Харківської області ювелірні вироби та старовинні монети

За допомогою фото та відео встановили, що окупанти проникли до приватного будинку жінки, зламали двері, вкрали техніку, чоловічий та жіночий одяг, у тому числі спідню білизну, пральну машину.

«Все це — стандартний почерк нелюдей, які прийшли на нашу землю творити лихо. Свої фото рашисти робили на викрадену техніку. А мізків відключити хмарне сховище не вистачило. Головним шоком, судячи з фото, для них стала пляшка алкоголю з скорпіоном та змією всередині», — зазначив Болвінов.

За його словами, більшість із цих окупантів уже встановили. Вони родом із Москви, Курська та Нижнього Новгорода.

Зазначимо, село Циркуни перебувало під окупацією 72 дні.

Джерело

Новости Украины