Окупанти вбили захисника України з Одеської області, який був батьком трьох дітей

Прийшло лихо у село Баштанків Кодимського району. Перший полеглий, перший воїн, який повернувся «на щиті». Вірний присязі, у бою з ворогом загинув Ігор Кирилишен.
Про це повідомила Кодимська міська рада.

18 лютого прощалися із Кирилішеним Ігорем родина – мати, два сина і донька, сестра і дядько; мешканці двох сіл – Сербів і Баштанкова; представники влади і духовенства; вистелили дорогу квітами і вічнозеленим гіллям, на знак невмирущої пам’яті про життя і загибель воїна, про його жертовність і сміливість.

— Сьогодні для усієї громади дуже сумний день. Ми прощаємося із патріотом, бійцем, воїном, нашим земляком. Він поліг на полі бою. Так йдуть із цього життя справжні чоловіки, якщо ворог загрожує державі, дітям, матерям. Прийміть наші щирі слова співчуття. Віримо: ця велика і свята жертва не марна. Ігор, і сотні тисяч таких сміливців, наблизили мир. Світлі спогади про них назавжди залишаться у нашій пам’яті, у наших серцях. Схиляю голову перед подвигом бійця Ігоря! Спочивай з миром, український патріоте! Слава Україні!, — сказав до присутніх на громадянській панахиді Кодимський міський голова Сергій Лупашко.

Слова скорботи і співчуття висловили начальник 3-го відділу Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Самойленко; староста сіл Віктор Прокопчук.

Знайшов останній спочинок воїн у рідному селі – Баштанків, пройшовши Хресний хід до своєї Голгофи.

Молодший сержант, військовослужбовець 2 інженерно-саперного відділення, інженерно-саперного взводу 1 штурмового батальйону загинув 6 лютого 2023 року в районі села Іванівське Бахмутського району Донецької області в результаті артилерійського обстрілу противником.

Джерело

Новости Украины