Окупанти влаштували «шмон» у квартирі мелітопольців через 50 гривень

Оккупанты устроили "шмон" в квартире мелитопольцев из-за 50 гривен

Поки Мелітопольщина окупована, ніхто з місцевих жителів не може бути до кінця впевнений у тому, що до них раптом не завітають непрохані гості.    

Уже понад рік російські загарбники чинять цілковите свавілля на території Мелітополя та прилеглих населених пунктів. Збройні військові рф практично щодня викрадають мирних жителів, влаштовують перевірки машин і телефонів, обшукують будинки та гаражі. 

Про черговий "шмон" в одному з місцевих пабліків розповіла городянка. Цього разу рашисти влаштували перевірку в багатоповерхівці на вулиці Лютнева, у квартирі її сусідки. Причиною стало спілкування її доньки інтернетом із подружкою, яка зараз живе в підконтрольному Україні Луцьку. Уся біда в тому, що школярка не знала, що в окупації і в стін є вуха, тому розповіла подрузі, що в неї є гривні. Дівчинка навіть вирішила підтвердити свої слова, показавши їй 50-гривневу купюру, яку досі зберігає в гаманці.

Хтось із небайдужих до окупаційної влади сусідів почув це і повідомив у рашистську адміністрацію. Як результат — загарбники оперативно прибули за адресою та влаштували "шмон". 

— З батьками провели профілактичну бесіду. Сказали, що дітей треба виховувати правильно, за стандартами росії, а зберігати гривні — це, звісно, не злочин, але сам факт наводить на думку, що в цій квартирі чекають на повернення України, — пише городянка.

Наостанок один із рашистів акцентував увагу мелітопольців на тому, що проукраїнська позиція для них є реальним злочином, за який наступного разу можуть серйозно покарати. До того ж екс-гауляйтер Мелітопольського району вже запропонував нестандартний спосіб боротьби з "ждунами" України.

Джерело

Новости Украины