Олександр Лисенко: Сумські медики – справжні герої у білих халатах

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відзначив кращих медичних працівників міста з нагоди професійного свята, яке припадає на третю неділю червня.

Під час урочистостей, які відбулись в обласній філармонії, за наполегливу сумлінну працю в галузі охорони здоров’я, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у надання медичної допомоги населенню міста Суми та з нагоди Дня медичного працівника Почесними відзнаками міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня та «За майстерність», а також Подякою міського голови (з врученням нагрудної відзнаки) нагородили: завідуючу інфекційним відділенням КНП «Клінічна лікарня № 4» Світлану ГРИЩЕНКО, лікаря-інфекціоніста дитячого інфекційного боксованого відділення № 3 КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Марину КОРНІЄНКО, завідуючу гінекологічним відділенням КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Світлану ГЛАДЕНКО, завідуючого відділенням анестезіології з ліжками інтенсивної терапії КНП «Клінічна лікарня № 5» Ігоря БАНДУРУ, лікаря-терапевта амбулаторії № 2 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Людмилу БОРСУК, завідуючого анестезіологічним відділенням з ліжками інтенсивної терапії для жінок КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» Юрія ЛАЗЕБНІКА, лікаря-терапевта амбулаторії № 7 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Людмилу ОСТРІЩЕНКО та стоматолога-хірурга стоматологічного відділення КНП «Клінічна стоматологічна поліклініка» Сергія ПАНІОТОВА.

Очільник обласного центру подякував справжнім героям у білих халатах, вручив квіти та побажав присутнім успіхів та можливостей для кар’єрного розвитку.

«Ми в боргу перед лікарями, медсестрами, фельдшерами, водіями швидких… Вони не сплять ночами, жертвують часом, який хотіли б провести у родинному колі, власними силами, а головне життям задля збереження нашого з вами. Медичні працівники – це янголи-охоронці у плоті, їхня професія почесна та потрібна людству. Тож нехай у них роботи буде менше, а зарплатня – більше, пацієнти видужують скоріше, а можливості дозволяють крокувати лише вперед», – наголосив керманич Сум.

Водночас міський голова подякував й тим, хто наряду з медиками допомагав медичній галузі в час пандемії коронавірусу – керівникам великих підприємств, волонтерам, платникам податків, депутатам, котрі як один стали на передовій боротьби з невидимим ворогом.

Щирі слова вдячності медикам висловили також голова обласної ради Володимир ТОКАР та голова обласної державної адміністрації Роман ГРИЩЕНКО. Останній запевнив, що медичні працівники можуть розраховувати на повне порозуміння, матеріальне забезпечення та налагоджений процес переходу у медичній реформі з боку держави, яке гарантує особисто президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Источник

Новости Украины