Онлайн-позики чи кредит у банку — чому українці користуються мікропозиками

Несподівані чи небажані витрати мають властивість підкрадатись до середньостатистичного українця. І коли це відбувається, оптимальним рішенням може стати оформлення мікропозики для порятунку фінансового стану. Багато українців звертаються до МФО за швидкою позикою у розмірі від 15 до 25 тис. грн і отримують її того ж дня. Ці кредити чудово підходять для покупки продуктів, ремонту побутової техніки або розв’язання фінансових проблем до наступної зарплати. Щоб спростити життя позичальникам по всій країні, цей матеріал допоможе тим, кого цікавить, у чому різниця між мікропозиками та банківськими кредитами, які переваги та куди звертатися по гроші в борг.

Чим мікропозика відрізняється від кредиту в банку?

Мікрозайм — це невеликий кредит, який можуть надати мікрофінансові організації. Це проста та швидка послуга, яка дозволяє отримати гроші у борг менш ніж за 30 хвилин. Клієнту МФО не потрібно мати спеціальну картку для перерахування коштів — він може скористатися будь-якою активною карткою, яка видана на його ім’я.

Основна перевага — гарантія отримання грошей навіть із поганою кредитною історією. МФО кредитують усі соціальні категорії населення України: студентів, пенсіонерів, людей у декреті, тимчасово непрацевлаштованих та ін. Головна умова — бути старшим 18 років. Ще один плюс МФО — пільговий період для першого звернення, під час якого нараховується ставка 0,01% на день. До кінця терміну оплати клієнту потрібно буде повернути ту суму, яку він позичив, з невеликою переплатою. Як правило, вона варіюється від 10 до 50 грн. Також деякі компанії зробили свої кредити доступними протягом року. Клієнту просто потрібно вчасно оплачувати нараховані відсотки та, по можливості, закрити кредит тоді, коли зручно і буде повна сума до погашення.

Водночас банк ретельніше підходить до розгляду заявок своїх клієнтів. Так, очікувати на схвалення кредиту можна протягом кількох днів чи тижнів — зокрема на великі суми. Крім того, до банків цілеспрямовано звертаються за необхідності більш масштабного придбання чи вкладення: авто, квартири чи відкриття бізнесу. Банки пропонують кредитну лінію під час відкриття кредитної картки. Одночасно підняття ліміту доступне не всім — для цього бажано мати хорошу або як мінімум нейтральну КІ. При цьому основна перевага банків у максимально можливій сумі. На відміну від МФО, де можна отримати до 10-25 тис. грн, банки пропонують надійним клієнтам суми в сотні тисяч гривень. Втім, ця опція зайва для тих, кому раптово знадобилися гроші на першочергові потреби.

Як взяти мікропозику?

Щоб подати заявку на позику до МФО, потрібно мати таке:

  1. активну банківську картку, що належить позичальнику;
  2. паспорт та ідентифікаційним кодом;
  3. гаджет з камерою та доступом в інтернет.

Позика надаєтся у такому порядку: потрібно завантажити додаток обраної компанії або заповнити анкету на сайті. Необхідно вказати суму та термін внесення платежу, після чого перейти до реєстрації. На цьому етапі подаються дані про місце народження та проживання, номер телефону, рівень доходу (не потрібно підтверджувати документально) та ін. Заповнення анкети займає не більш ніж 10 хвилин. Після цього потрібно пройти верифікацію через BankID НБУ, що також триває кілька секунд. Потім — надіслати заявку на розгляд та зачекати на рішення. У CreditPlus користувач дізнається про статус свого кредиту максимально швидко. Після цього на вказаний під час реєстрації email приходить договір кредитування, який потрібно підписати SMS-кодом. Відразу після підписання на картку клієнта приходить схвалена сума.

Новости Украины