Опалювальний сезон у Чернігові: коли він розпочнеться

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Рука людини на радіаторі. Суспільне Чернігів

Опалювальний сезон у Чернігові розпочнеться з 15 жовтня. Тепло почнуть подавати до закладів освіти та медицини. З 16 жовтня опалення включать для житлових будинків.

Відповідне розпорядження 14 жовтня підписав в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако, повідомила кореспондентка Суспільного, яка перебуває на засіданні виконкому.

Зі слів Олександра Ломака, опалення буде всюди, але поступово.

Рішення про початок опалювального сезону у Чернігові 11 жовтня ухвалили на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС. Там йшлося, що 10 жовтня опалення вже увімкнули у чернігівському пологовому будинку.

Зі слів заступника міського голови Віктора Геращенка, одночасно треба під'єднати до опалення близько 1 300 будинків.

"Часто жителі будинків самостійно втручаються у тепломережі, відкривають і закривають запірні арматури. Це призводить до розбалансу системи, через це у трубах з’являється повітря. Ми приймемо рішення, щоб сторонні особи не втручались у внутрішньобудинкову систему опалення. Тому будуть опломбовані запірні арматури, всі процеси регулювання мають проводити працівники тепломереж".

Засідання комісії з питань ТЕБ та НС у Чернігові. Суспільне Чернігів

Нагадаємо, раніше у своєму Telegram-каналі в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомляв, що у місті планували ввімкнути централізоване опалення з 15 жовтня, адже тоді за прогнозом погоди очікувалося похолодання.

"Проаналізували прогноз погоди — з наступного тижня очікується похолодання. Готуємось з вівторка, 15 жовтня, починати підключення централізованого опалення у місті. За умови, якщо не буде змін температурного режиму, станом на цю п’ятницю (11 жовтня, — ред.)".

За його словами, всі необхідні роботи щодо підготовки міста до опалювального сезону виконали згідно з графіками та підписали відповідні акти. Також він зазначив, що теплові пункти забезпечені альтернативними джерелами енергії на випадок відключень світла.

Читати ще

Читати ще Коли у Чернігові планують вмикати централізоване опалення

Новости Украины