Oshkosh презентує революційний сміттєвоз

Відомий виробник комерційних автомобілів, у тому числі й військового призначення, корпорація Oshkosh виготовила перший на північноамериканському ринку інтегрований, повністю електричний сміттєвоз.

Традиційні сміттєвози вимагають встановлення спеціалізованої кузовної надбудови на шасі стороннього виробника.

А новинка Oshkosh була розроблена з нуля, щоби запропонувати клієнтам єдине рішення для електромобілів (EV) від виробника оригінального обладнання (OEM).

Машина виконана на чотиривісному шасі колісної формули 8х4, яке отримало складну трансмісію, передові літій-іонні батареї та революційні електричні осі. Технічні подробиці силової установки поки не розголошують, проте відомо, що автомобіль зможе працювати цілий день без заряджання.

Новий сміттєвоз отримав винесену вперед, низько розташовану кабіну. Нижня підніжка знаходиться від землі лише в 15 дюймах (381 мм). Кабіна на 38% просторіша за традиційну і має покращену оглядовість через велику площу скління. До послуг водія — цифровий щиток приладів та 15-дюймовий екран інформаційної системи, на який також виводиться зображення з камери кругового огляду 360 град.

У оснащення також увійде система виявлення інших учасників руху в сліпих зонах з функцією автоматичного гальмування. Машина також відрізняється малим радіусом розвороту — лише близько 9,6 м. У 2023 році прототип пройде всі випробування для того, щоб у 2024 році розпочати серійний випуск. У виробництві буде задіяно кілька майданчиків, у тому числі й новий завод Oshkosh у Мерфрісборо, штат Теннессі.

Новости Украины