Особливості харчування стерилізованих котів: що потрібно знати власнику

Турбота за котом — це обовʼязкова умова, незалежно від його віку та особливостей. На різних етапах життя, тварини потребують індивідуального харчування. Правильно підібраний раціон буде відповідати їх потребам, тому вони зможуть вести звичний спосіб життя. Якщо ваша тварина пройшла стерилізацію чи стерилізацію, варто змінити харчування. Optimeal пропонує придбати спеціалізований корм для стерилізованих котів, який підтримає їхнє здоров’я у хорошому станіта добре себе почувати, який можна замовити за посиланням https://optimeal.ua/category/koti/kharchuvannja/kormdliasterylizovanykh.

Чому стерилізовані коти потребують інший корм?

Існує кілька причин, чому стерилізовані коти потребують інший корм. Після хірургічного втручання у котів зменшується рівень гормонів, таких як естроген та тестостерон. Це може призвести до зміни їх обміну речовин та збільшення ймовірності збільшення ваги. Тому, корм для стерилізованих котів має бути менш калорійним та містити менше жиру, щоб запобігти проблемам ожиріння.

Також змінюються потреби їх організму у вітамінах та мінералах, тому спеціалізовані корми містять більше білка. Виникає збільшений ризик, пов’язаний з утворенням сечових каменів. Таким неприємностей теж можна запобігти, завдяки збалансованому харчуванню. Корм для стерилізованих котів складається з компонентів, які сприяють зменшенню таких ризиків.

Ідеальним рішенням вважається комбінація двох видів корму. Щоб досягти максимально позитивного ефекту, досвідчені власники котів, використовують сухий та вологий корм у правильному співвідношенні. Сухий корм позитивно впливає на зуби та захищає від нальоту, а вологий раціон сприяє покращенню роботи шлунково-кишкового тракту та забезпечує стабільний водний баланс.

Як зрозуміти, що корм підходить стерилізованому коту?

Зрозуміти, що ви обрали правильний корм можна, завдяки спостереженню. Якщо ваш кіт не набирає вагу та поступово відновлюється, значить вам вдалось задовольнити потреби його організму. У такий період, тварини значно менше рухаються, тому не потребують калорійності, яка була раніше.

Спостерігайте за поведінкою та реакцією кота на корм. Деколи, він може подавати сигнали, що йому не подобається раціон. Зокрема, обов’язково зверніть увагу на апетит, активність, загальний стан, зміну ваги та чи п’є ваш улюбленець необхідну кількість рідини. Якщо ж ви помітили незвичні симптоми або відсутність покращень, зверніться до ветеринара. Він огляне вашого кота та зробить цінні висновки, які допоможуть й надалі підтримувати хороший стан здоров’я тварини.

Компоненти корму для стерилізованих котів

Кожен компонент, який міститься у кормі, певним чином впливає на організм пухнастого друга. Наприклад, ліпіди – це жири, які є основним джерелом енергії для котів. Вони необхідні для правильного функціонування клітин, асиміляції вітамінів та інших поживних речовин. Додавання ліпідів до раціону допомагає підтримувати здорову шкіру та блискучу шерсть у стерилізованих котів.

Мінерали, такі як кальцій, фосфор і магній, необхідні для здоров’я кісток, зубів, м’язів та нервової системи. Вітаміни важливі для функціонування всіх систем організму та підтримання імунної системи. Особливо це стосується групи В та Е, які забезпечують енергію та підтримують здоров’я шкіри та очей.

L-карнітин та таурин — амінокислоти, які допомагають забезпечити нормальний обмін речовин та підтримувати здоров’я серця. Омега-3 та Омега-6 жирні кислоти мають протизапальний ефект та позитивно впливають на здоров’я шкіри та шерсті кота, а також допомагають підтримувати нормальне функціонування нервової системи та серцево-судинної системи.

Висновки

Зверніть увагу на готові корми від Optimeal, які містять усі необхідні компоненти для відновлення та підтримання імунітету вашого домашнього улюбленця. Цей популярний виробник виробляє корм для стерилізованих кішок, який представлений на українському та європейських ринках й має попит серед турботливих власників різних порід. Продукція бренду відноситься до преміальної, адже розроблена з урахуванням усіх важливих моментів та відповідає стандартам якості. Над створенням рецепта працюють ветеринари та експерти в галузі здорового харчування, що гарантує високу користь для здоров’я стерилізованих кішок.

Новости Украины