Особливості отримання «валюти» для придбання скінів (і не тільки) у грі Dota2

Кіберспортивна гра Dota2, що належить до жанру МОВА ігор, є не такою простою, як може здаватися на початках. В баталіях гри передбачено участь двох команд, які складаються з п’яти учасників, при тому, що кожен гравець може під час гри використовувати функціонал певного персонажу. Головним завданням команд, які є уособленням сил темряви та світла, є руйнація трону (головної структури) команди супротивника. Всього у грі існує більше 100 героїв (персонажів), і до початку баталії кожен гравець почергово обирає свого персонажа та одного персонажа, якого не може вибрати кіберспортсмен супротивної команди.

Що являють собою скіни у кіберспортивній дисципліні Dota2

Для кожного персонажа, який може бути задіяний у Dota2, передбачено набір унікальних функцій, хтось добре володіє навиками бою на близькій чи навпаки далекій відстані від суперника, окремі персонажі можуть заморожувати суперників, яких потім вбивають інші члени команди. Водночас у Dota2 передбачено використання скінів – наборів косметичних змін, як дозволяють докорінно змінити зовнішній образ свого героя. Учасники гри можуть купити та/або продати скіни Дота 2 та в окремих випадках – можуть отримати їх безкоштовно по ходу гри або після її завершення у вигляді подарунка до Дня народження чи івентів або акцій від Valve – компанії-розробника гри.

Використання скінів не має жодного впливу на баланс гри та не впливає на зміну функціональних характеристик персонажів, які, однак, стають виглядати зовсім по іншому завдяки:

  • використанню нового плаття чи карнавальної маски;
  • зміні форми клешнів чи жала або завдяки отриманню більш міцного (тільки на перший погляд) панциря;
  • відмови від використання закритого шолому, під яким може скриватися досить стильна зачіска.

Для того, щоб стати власником скіна його можна придбати, при тому, що ціна окремих предметів складає копійки, а окремі предмети можуть коштувати сотні чи навіть тисячі доларів (вартість певного предмету залежить від його унікальності та можливого способу його отримання).

За рахунок яких джерел можна купувати здібності для персонажу або скіни

В кіберспортивній дисципліна Dota2 будь-які операції щодо придбання нових функціональних здібностей для персонажів гри чи окремих предметів-скінів, можна проводити за рахунок трьох різних умовних «валют» на кшталт віртуального золота, яке зберігається на власній базі команди та виплачується у вигляді винагороди за вбивство ворожого персонажу чи кріпів, які породжені штучним інтелектом. Завдяки золоту можна телепортуватися на різні ділянки ігрової карти, отримати значно кращі бойові можливості для власного персонажу чи перетворити персонаж суперника на абсолютно беззахисного.

Ще одним різновидом валюти у грі є т.з. мана, яка є своєрідною шкалою, відповідальною за прокачування активних магічних навиків персонажу гри. Крім того, унікальні характеристики персонажу, його таланти та ультра-здібності будуть підвищуватись після досягнення ним нового рівня гри.

Новости Украины