Особливості встановлення та переваги розсувних міжкімнатних дверей

Встановлення розсувних міжкімнатних дверей дозволяє власнику приміщення оптимально розподіляти внутрішній простір з врахуванням комфорту та економії. Основною відмінністю розсувних дверей, які можна придбати на сайті https://holz.ua/ua/dveri/mezhkomnatnye/razdvizhnye/, є їхня система відкривання/закривання, яка дозволяє рух дверного полотна паралельно до стіни або навіть в середині ніші, яка обладнана в стіні. Процес виготовлення міжкімнатних дверей та матеріали, що використані для їхньої основи є аналогічними до звичайних міжкімнатних дверей та передбачають використання якісної фурнітури та комплектуючих деталей, що гарантують довготривале використання дверних конструкцій.

Особливості встановлення розсувних дверей

Конструкція міжкімнатних розсувних дверей купе дозволяє їх встановлення в будь-якому приміщенні, незалежно від його площі чи конфігурації. Зазвичай такі двері встановлюються для зонування житлового простору чи певної кімнати на дві різні зони, які за потреби можна використовувати для облаштування робочого кабінету та спальні, вітальні та/або кухні. Такі двері можна використати для невеликих за площею кімнат, створивши всередині них простір для підсобного приміщення, гардеробної чи комірчини.

В залежності від типу монтажу міжкімнатні двері купи можуть бути встановлені таким чином, щоб забезпечити рух дверного полотна назовні або всередині ніші, яка облаштовується безпосередньо в стіні (другий варіант є більш вартісним, оскільки потребує додаткових будівельних та ремонтних робіт). Власне монтаж розсувних дверей здійснюється за допомогою кріплення:

  • до спеціально прикріпленого вгорі металевого профілю, захованого під декоративною планкою. Прикріплене вгорі полотно може рухатися повністю безшумно, оскільки його рух забезпечується надійними підшипниками та роликами;
  • до спеціально прикріплених вгорі та на підлозі металевих профілів, які забезпечують кращу стабільність розміщення дверного полотна (ціна встановлення таких дверей є дещо вищою);
  • вмонтованого у стіні або всередині фальш-ніші. В даному випадку дверне полотно може кріпитися за допомогою однієї або двох напрямних планок.

Деякі з переваг розсувних дверних конструкцій

Встановлення в приміщенні розсувних міжкімнатних дверей дозволяє зекономити частину корисного простору в приміщенні за рахунок відсутності площі, яка може закриватися звичайним дверним полотном. Сам процес відкривання/закривання таких дверей не потребує певних зусиль, адже вільне та безшумне пересування таких конструкцій забезпечується роликовими підшипниками.

Конструкція таких дверей може бути компактною (одинарною) чи двостулковою, що дозволяє архітекторам та дизайнерам широкий простір для маневру задля облаштування унікального інтер’єру. Серед переваг розсувних дверей варто відмітити відсутність будь-яких порогів, а використання зносостійкої системи для кріплення гарантує тривалий період використання таких конструкцій.

Новости Украины