Останній освітній заклад без сховища: у громаді на Полтавщині будують протирадіаційне укриття

За інформацією: Суспільне Полтава.

Укриття площею понад 360 метрів квадратних. Суспільне Полтава

На початку жовтня на території школи у Вацях розпочали будівництво протирадіаційного укриття. Нині тут уже вирили котлован завглибшки понад три метри. Також перемістили ґрунт та заливають фундамент, розповів керівник підрядної організації Сергій Кравець.

Вацівська школа, що у Терешківській громаді. Суспільне Полтава

"Зараз бригада будівельників працює над облаштуванням фундаментної стрічки. Тобто, плануємо завершити уже цього тижня. Ми взагалі працюємо два тижні тільки. І думаю, що з наступного тижня почнемо зводити стіни з фундаментних блоків. Ось частину стрічки залили, сьогодні будемо продовжувати після обіду, буде бетон, будемо продовжувати облаштування фундаментної стрічки", — продовжив Василь Дрібний.

Будівельники залили фундаментну стрічку у котловані майбутнього укриття. Суспільне Полтава

Укриття загальною площею 360 метрів квадратних. А розмістити там зможуть понад півтори сотні людей, розповів Ігор Погорілий.

"Це дає змогу нам повністю забезпечити навчання в одну зміну всіх дітей, які тут навчаються і всіх працівників. Навіть воно з резервом. Планується розмістити локації відповідні. Можливо, навіть зі спортивним знаряддям. Обов’язково буде забезпечено комп’ютерною технікою, WiFi, мультимедійні пристрої, щоб проводити повноцінне навчання.Особливо ми приділяли увагу для інклюзивних дітей, для маломобільних. Запланований вхід для маломобільних груп населення, так само і туалети. Вони спроєктовані вже із вимогами інклюзії", — повідомив начальник відділу освіти Терешківської сільради Ігор Погорілий.

Приміщення Вацівської філії Терешківського ліцею. Суспільне Полтава

Будують укриття за гроші із бюджету громади. На це виділили 15 мільйонів гривень, розповів голова сільради Віталій Турпітько.

"Ми не змогли отримати жодної копійки ні від держави, ні від області. Це все кошти територіальної громади. Це було політичне рішення в нашій громаді все таки винайти ці кошти і його збудувати з нуля за наші власні кошти. Це 15 мільйонів гривень", — розповів голова Терешківської сільради Віталій Турпітько.

Робітники підрядної організації роблять розмітку для фундаменту. Суспільне Полтава

Як розповів Суспільному Віталій Турпітько, нині у громаді це останній освітній заклад без спеціального сховища.

Читати ще

Читати ще У 28% жителів Полтави значно погіршилося матеріальне становище у родині — ОПОРА

Читати ще Президент нагородив трьох воїнів 116-ї бригади із Полтавщини

Новости Украины